Zarađivao milione, primao 39.000 evra sedmično, a sad...

Sada je bankrotirao! Karlton Kol je u finansijskim problemima.

Fudbal 27.08.2018 | 12:00
Zarađivao milione, primao 39.000 evra sedmično, a sad...
Nije samo "fazon" zaraditi milione, već je važno sačuvati ih. U najmanju ruku. A najbolje je uložiti taj novac pametno. O ovome bi možda najbolje mogli da govore Matje Flamini ili Kobi Brajant, međutim, možda baš treba da saslušamo Karltona Kola koji je objavio da je bankrotirao. Da, sve je potrošio. I sada oseća na sebi čuvenu kletvu “imati pa nemati”.

Čovek koji je zarađivao milione u karijeri, koji je primao i do 40.000 evra na nedeljnom nivou, sada je, što kaže naš narod - švorc.

On je izašao u javnosti i priznao tu činjenicu, ali nije otkrio do detalja na koji način je stigao u trenutnu poziciju.

"Nadam se da će moja priča pomoći mladim fudbalerima da preuzmu odgovornost na sebe u odnosu na to koga slušaju i od koga uzimaju savete", rekao je Kol.

Kaže, loši saveti su ga doveli tu gde jeste.

"Nažalost, nisam shvatio šta se događa dok moja karijera nije došla u pozne godine. Bilo je prekasno da se stvari preokrenu"

Ovaj napadač sada ima 34 godine, a u karijeri je igrao za Čelsi, Vulverhempton, Aston Vilu, Vest Hem (odatle ga se najbolje sećamo), Seltik, a poslednji klub mu je bio Persib Bandung u Indoneziji  (pristao tamo da igra da bi bio blizu Malezije, zbog supruge) gde je igrao pet meseci i nije dao gol. Trener je jednom prilikom rekao da kada ima Kola na terenu "kao da igra sa desetoricom".

A opasan je to napadač bio...

Postigao je u karijeri 51 gol na 289 utakmica na najvišem nivou, a čak je igrao i sedam puta za reprezentaciju Engleske. Igrao je za Vest Hem čak devet godina. Karijera mu je trajala 16 godina. Iz finansijskog ugla, neslavno se završila.

Nikada nije bio čovek u okvirima o čemu svedoče i kazne koje je dobijao zbog komentara na Tviteru. Dva puta je morao da plati po 20.000 funti. Da su mu sada tu te pare…

Kol je po objavljivanju bankrota otvorio akademiju ‘CCTwelve Football Academy’ i radi kao savetnik mladim ljudima i fudbalerima oko toga što ih sve čeka u raspolaganju sa novcem i životom koji ih čeka.

Nije baš neki dobar primer kako treba s novcem, ali jeste primer onoga kako ne treba.

I to vredi znati.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar