Ко ће се одазвати Србији?

Богдан и Бјелица - ДА, Тео и Боби – ВЕРОВАТНО, Јокић – НЕ! На које НБА играче ће моћи да рачуна селектор Ђорђевић?

Кошарка 26.08.2018 | 23:15
Ко ће се одазвати Србији?
Александар Ђорђевић је урадио оно што је до њега. Објавио је списак репрезентације Србије за квалификационе мечеве за СП наредне године. И ставио на списак оно најбоље што Србија има, ако се не рачунају повређени играчи.

Сада је на кошаркашима да се одазову или не на позив селектора. С обзиром на огроман број отказа у претходним квалификационим мечевима, распоред квалификација и проблеме са НБА и евролигашким играчима, питање је ко ће се ставити на располагање селектору Ђорђевићу.

Дилеме је донекле отклонио његов помоћник Јовица Антонић који је узЂорђевића од првог дана у репрезентацији Србије. Он је за Новости потврдио да је селектор ставио на списак 24 имена јер ФИБА тражи месец дана раније да јој се достави списак, а ситуација са отказима у претходним репрезентативним акцијама, позива на опрез.

„У току су разговори са играчима, ситуација се стално мења. Час овако, час онако. Мислим да нећемо моћи да рачунамо на Јокића. Са Богдановићем и Бјелицом је чиста ситуација, биће доступни за ове две утакмице. Надамо се да ћемо моћи да рачунамо и на Теодосића и Марјановића, само је питање ког дана ће се прикључити репрезентацији. Слично је и са играчима из евролигашких клубова, који су почели припреме за сезону и траже да се помери долазак њихових репрезентативаца. Ситуација није комфорна. Пријавили смо толики број играча да нас околности не би изненадиле“, рекао је Антонић за Новости.

Подсетимо, Србија у септембру наставља квалификације за СП, а после два пораза од Немачке у првој фази, потребан је максималан опрез у мечевима са Грчком у гостима и Естонијом код куће. Србија је на трећем месту у групи у којој су још Грузија, Израел и Немачка, а налази се на трећем месту на табели. На СП иду три првопласирана. Сваки непредвиђен пораз би могао скупо да кошта Србију због чега је врло битно ко ће све одазвати селектору Ђорђевићу.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

26.08.2018 22:11

Ђорђевић је био велики играч,али као селектор прави велике грешке у односу са играчима.Он је изјавио да Јокић неће да игра за репрезентацију,а да ће прије сакраћивања списка на 16 имена добити одговор од ГМ ЛА Цлиперса да ли ће моћи да рачуна на Теодосића и Марјановића.Тиме је открио истину да дозволу у овој фази припрема НБА играчима за играње за своје репрезентације дају ГМ НБА тимова.У случају Србије је следећа ситуација:ГМ ЛА Цлиперса ће дати у понедељак одговор,али се већ зна да Тео и Боби неће играти,ГМ Сакрамента ВЛАДЕ ДИВАЦ и његов помоћник ПЕЂА СТОЈАКОВИЋ су дали дозволу да Бјелица и Богдановић играју за Србију у овом прозору,а ГМ Денвера није дао дозволу да Јокић игра за Србију.НБА је засрбна организација која има своја правила и термине и њих неинтересује ништа што неморају.Они се са остатком Свијета поклапају само за два такмичења ,а то су СП и ОИ јер за САД играју НБА играчи па могу и остали за своје репрезентације.Оваквим ставом Ђорђевића и необјављивањем истине медији жедни крви и сензација преносе бомбастичне наслове па неуки и острашћени народ којем су доступни коментари и форуми пише разне пљувачке коментаре према Јокићу,као што је био случај према Бобију Марјановићу прије двије године када је Ђорђевић чак изјављивао да момци који су ту више нежеле Бобија у тиму,али Боби не само по висини већ у души велики човјек је прешао преко тога и учествао на ЕП и љетос у утакмици против Њемачке.Надам се да ће тако и Јокић јер су ти момци нама потребни на СП и ОИ,а то су два најзначајнија такмичења у кошарци.Отказали су своје репрезентације Галинари и Белинели за Италију,Марканен и још један Финац,Јанис Адетокумбо за Грчку као и Французи....Ђирђевић као тренер није сигуран у себе као када је био играч и плаши се сусрета са Грцима који јесу озбиљна репрезентација са прекаљеним ЕЛ играчима из Олумпијакоса и Панатинаикоса и Слукас из Фенера,а Ђорђевић има Бјелицу,Богдановића,Недовића, Калинића,Милосављевића Радуљицу,Милутинова,Јовића,Мицића,Јеловца,Симоновића,Лучића и Тодоровића и са таквим тимом мора ићи на побједу.

ОДГОВОРИТЕ