Ko će se odazvati Srbiji?

Bogdan i Bjelica - DA, Teo i Bobi – VEROVATNO, Jokić – NE! Na koje NBA igrače će moći da računa selektor Đorđević?

Košarka 26.08.2018 | 23:15
Ko će se odazvati Srbiji?
Aleksandar Đorđević je uradio ono što je do njega. Objavio je spisak reprezentacije Srbije za kvalifikacione mečeve za SP naredne godine. I stavio na spisak ono najbolje što Srbija ima, ako se ne računaju povređeni igrači.

Sada je na košarkašima da se odazovu ili ne na poziv selektora. S obzirom na ogroman broj otkaza u prethodnim kvalifikacionim mečevima, raspored kvalifikacija i probleme sa NBA i evroligaškim igračima, pitanje je ko će se staviti na raspolaganje selektoru Đorđeviću.

Dileme je donekle otklonio njegov pomoćnik Jovica Antonić koji je uzĐorđevića od prvog dana u reprezentaciji Srbije. On je za Novosti potvrdio da je selektor stavio na spisak 24 imena jer FIBA traži mesec dana ranije da joj se dostavi spisak, a situacija sa otkazima u prethodnim reprezentativnim akcijama, poziva na oprez.

„U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako. Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića. Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca. Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile“, rekao je Antonić za Novosti.

Podsetimo, Srbija u septembru nastavlja kvalifikacije za SP, a posle dva poraza od Nemačke u prvoj fazi, potreban je maksimalan oprez u mečevima sa Grčkom u gostima i Estonijom kod kuće. Srbija je na trećem mestu u grupi u kojoj su još Gruzija, Izrael i Nemačka, a nalazi se na trećem mestu na tabeli. Na SP idu tri prvoplasirana. Svaki nepredviđen poraz bi mogao skupo da košta Srbiju zbog čega je vrlo bitno ko će sve odazvati selektoru Đorđeviću.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istina

26.08.2018 22:11

Đorđević je bio veliki igrač,ali kao selektor pravi velike greške u odnosu sa igračima.On je izjavio da Jokić neće da igra za reprezentaciju,a da će prije sakraćivanja spiska na 16 imena dobiti odgovor od GM LA Clipersa da li će moći da računa na Teodosića i Marjanovića.Time je otkrio istinu da dozvolu u ovoj fazi priprema NBA igračima za igranje za svoje reprezentacije daju GM NBA timova.U slučaju Srbije je sledeća situacija:GM LA Clipersa će dati u ponedeljak odgovor,ali se već zna da Teo i Bobi neće igrati,GM Sakramenta VLADE DIVAC i njegov pomoćnik PEĐA STOJAKOVIĆ su dali dozvolu da Bjelica i Bogdanović igraju za Srbiju u ovom prozoru,a GM Denvera nije dao dozvolu da Jokić igra za Srbiju.NBA je zasrbna organizacija koja ima svoja pravila i termine i njih neinteresuje ništa što nemoraju.Oni se sa ostatkom Svijeta poklapaju samo za dva takmičenja ,a to su SP i OI jer za SAD igraju NBA igrači pa mogu i ostali za svoje reprezentacije.Ovakvim stavom Đorđevića i neobjavljivanjem istine mediji žedni krvi i senzacija prenose bombastične naslove pa neuki i ostrašćeni narod kojem su dostupni komentari i forumi piše razne pljuvačke komentare prema Jokiću,kao što je bio slučaj prema Bobiju Marjanoviću prije dvije godine kada je Đorđević čak izjavljivao da momci koji su tu više nežele Bobija u timu,ali Bobi ne samo po visini već u duši veliki čovjek je prešao preko toga i učestvao na EP i ljetos u utakmici protiv Njemačke.Nadam se da će tako i Jokić jer su ti momci nama potrebni na SP i OI,a to su dva najznačajnija takmičenja u košarci.Otkazali su svoje reprezentacije Galinari i Belineli za Italiju,Markanen i još jedan Finac,Janis Adetokumbo za Grčku kao i Francuzi....Đirđević kao trener nije siguran u sebe kao kada je bio igrač i plaši se susreta sa Grcima koji jesu ozbiljna reprezentacija sa prekaljenim EL igračima iz Olumpijakosa i Panatinaikosa i Slukas iz Fenera,a Đorđević ima Bjelicu,Bogdanovića,Nedovića, Kalinića,Milosavljevića Raduljicu,Milutinova,Jovića,Micića,Jelovca,Simonovića,Lučića i Todorovića i sa takvim timom mora ići na pobjedu.

ODGOVORITE