Шта су Звездини адути у Салцбургу?

Пресликан систем игре, проклетство домаћина и то што ће сви у Аустрији навијати да испадне Ред Бул! Црвено-беле очекује тежак посао за седам дана, али им се уједно указала и огромна прилика за улазак у елитно такмичење.

Фудбал 26.08.2018 | 00:05
Шта су Звездини адути у Салцбургу?
Црвена звезда на стадиону Рајко Митић није била тим који је господарио тереном и имао контролу игре, али је састав Владана Милојевића тај који је након 90 минута игре имао далеко више за чим да жали. Две пропуштене прилике, од чега једна колосална Милоша Дегенека, донеће довољно самопоуздања и вере српском шампиону да може до проласка у Лигу шампиона наредне сред на Ред Бул Арени.

Црвено-бели тамо неће паметовати, одиграће потпуно исто као у првој утакмици, а да ли ће то бити довољно да се надрмудри одличан састав Марка Розеа, остаје да се види. Оно што је такође важно, јесте и чињеница да су Милојевићеви изабраници схватили да изузев фантастичног Дијадијеа Самасекуа, у екипи Салцбурга нема појединца који се не може ставити под контролу.

„Изузетно сам задовољан, немојте лако да износимо закључке. Они су озбиљна екипа, прошле године је требало да играју финале Лиге Европе. Нисмо се уплашили, нити треба да се плашимо. Јако су озбиљни, али они нису шутнули у оквир нашег гола. Одиграли смо паметно. Оставили смо остало за друго полувреме“, рекао јеВладан Милојевић.

Салцбург је потпуно другачији тим код куће. О томе какав су домаћин говори и податак да су последњи меч на свом терену изгубили у новембру 2016. године, али Црвеној звезди одговара и реми са головима.

„Играћемо још офанзивније, јер морамо да победимо ту утакмицу. Да скинемо то проклетство које траје већ десет година. Биће то право финале за нас, Звезда је показала да је одличан тим, тако да ће бити изузетно тешко. Мислим да ће Звезда играти исто као овде, играће на контре, на прекиде, јер мислим да смо ми физички јача екипа и више нам одговара игра на посед“, рекао је голман Салцбурга Цицан Станковић.

Амбијент на Ред Бул Арени ће бити потпуно другачији, али није искључено да готово половина гледалаца буду гостујући навијачи. Звездина публика ће сигурно желети да надокнади то што није могла да присуствује првом мечу, па ће у великом броју похитати за Салцбург, а очекује се да ће до карате на све могуће начине покушати да дођу и присталице црвено-белих који живе и раде у Аустрији.

Ред Бул Салцбург генерално не ужива превелике симпатије у тамошњој јавности, па би све то могло да представља адуте Београђана наредне среде. Поред тога, присутно је и својеврсно оптерећење у аустријском клубу због чињенице да пласман у Лигу шампиона толико година уназад није изборен.

„Имаћемо ми више навијача, али сигурно да ће бити много и Звездиних. У Лиги Европе редовно пролазимо групу, али смо у квалификацијама за Лигу шампиона некако укочени. Имамо притисак и од јавности, јер нико не воли тај Ред Бул у Аустрији, сви желе да испаднемо. Али морамо да скинемо то проклетство, како би се нешто друго писало“, описао је Станковић у каквом амбијенту функционише његов клуб у Аустрији.

Даке, Црвена звезда би чак и у аустријској јавности могла да покупи више симпатија уочи реванша од самог домаћина, али сви ти фактори не би смели да утичу не екипу Владана Милојевића, која не сме да одступи од свог ситема игре. Сваки другачији приступ би је извесно коштао губитка сна званог Лига шампиона.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар