Šta su Zvezdini aduti u Salcburgu?

Preslikan sistem igre, prokletstvo domaćina i to što će svi u Austriji navijati da ispadne Red Bul! Crveno-bele očekuje težak posao za sedam dana, ali im se ujedno ukazala i ogromna prilika za ulazak u elitno takmičenje.

Fudbal 26.08.2018 | 00:05
Šta su Zvezdini aduti u Salcburgu?
Crvena zvezda na stadionu Rajko Mitić nije bila tim koji je gospodario terenom i imao kontrolu igre, ali je sastav Vladana Milojevića taj koji je nakon 90 minuta igre imao daleko više za čim da žali. Dve propuštene prilike, od čega jedna kolosalna Miloša Degeneka, doneće dovoljno samopouzdanja i vere srpskom šampionu da može do prolaska u Ligu šampiona naredne sred na Red Bul Areni.

Crveno-beli tamo neće pametovati, odigraće potpuno isto kao u prvoj utakmici, a da li će to biti dovoljno da se nadrmudri odličan sastav Marka Rozea, ostaje da se vidi. Ono što je takođe važno, jeste i činjenica da su Milojevićevi izabranici shvatili da izuzev fantastičnog Dijadijea Samasekua, u ekipi Salcburga nema pojedinca koji se ne može staviti pod kontrolu.

„Izuzetno sam zadovoljan, nemojte lako da iznosimo zaključke. Oni su ozbiljna ekipa, prošle godine je trebalo da igraju finale Lige Evrope. Nismo se uplašili, niti treba da se plašimo. Jako su ozbiljni, ali oni nisu šutnuli u okvir našeg gola. Odigrali smo pametno. Ostavili smo ostalo za drugo poluvreme“, rekao jeVladan Milojević.

Salcburg je potpuno drugačiji tim kod kuće. O tome kakav su domaćin govori i podatak da su poslednji meč na svom terenu izgubili u novembru 2016. godine, ali Crvenoj zvezdi odgovara i remi sa golovima.

„Igraćemo još ofanzivnije, jer moramo da pobedimo tu utakmicu. Da skinemo to prokletstvo koje traje već deset godina. Biće to pravo finale za nas, Zvezda je pokazala da je odličan tim, tako da će biti izuzetno teško. Mislim da će Zvezda igrati isto kao ovde, igraće na kontre, na prekide, jer mislim da smo mi fizički jača ekipa i više nam odgovara igra na posed“, rekao je golman Salcburga Cican Stanković.

Ambijent na Red Bul Areni će biti potpuno drugačiji, ali nije isključeno da gotovo polovina gledalaca budu gostujući navijači. Zvezdina publika će sigurno želeti da nadoknadi to što nije mogla da prisustvuje prvom meču, pa će u velikom broju pohitati za Salcburg, a očekuje se da će do karate na sve moguće načine pokušati da dođu i pristalice crveno-belih koji žive i rade u Austriji.

Red Bul Salcburg generalno ne uživa prevelike simpatije u tamošnjoj javnosti, pa bi sve to moglo da predstavlja adute Beograđana naredne srede. Pored toga, prisutno je i svojevrsno opterećenje u austrijskom klubu zbog činjenice da plasman u Ligu šampiona toliko godina unazad nije izboren.

„Imaćemo mi više navijača, ali sigurno da će biti mnogo i Zvezdinih. U Ligi Evrope redovno prolazimo grupu, ali smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona nekako ukočeni. Imamo pritisak i od javnosti, jer niko ne voli taj Red Bul u Austriji, svi žele da ispadnemo. Ali moramo da skinemo to prokletstvo, kako bi se nešto drugo pisalo“, opisao je Stanković u kakvom ambijentu funkcioniše njegov klub u Austriji.

Dake, Crvena zvezda bi čak i u austrijskoj javnosti mogla da pokupi više simpatija uoči revanša od samog domaćina, ali svi ti faktori ne bi smeli da utiču ne ekipu Vladana Milojevića, koja ne sme da odstupi od svog sitema igre. Svaki drugačiji pristup bi je izvesno koštao gubitka sna zvanog Liga šampiona.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar