Надал: Не поредим се са Федерером, он је инспирација!

Рафаел Надал, први тенисер света, одговарао је на питања фанова, а многа су била везана за његовог љутитог ривала Роџера Федерера.

Тенис 27.08.2018 | 22:15
Надал: Не поредим се са Федерером, он је инспирација!
Рафа је тренутно први тенисер света, али није то био током целе године, већ се за то место надметао управо са Швајцарцем. Ипак, њихове планове врло вероватно може да поквари Ђоковић.

Надал је причао о Федереру и томе како његова достигнућа не морају да се пореде са својим, за шпанску компанију "Мапфре".

"Увек можете да гледате ко има више ствари од вас, већу кућу... не сме то да вас фрустрира, ако сте дали све од себе како би имали то што имате. Мислим да је имати абицију добро, али не морате да претерујете. То мора бити здрава амбиција и не смете да полудите. Најбитније је бити срећан, у животу и собом", рекао је Надал.

Он је похвалио Федерера, његову пасију за тенисом и оно што је донео многим фановима тениса током своје каријере.

"То што Федерер ради је сјајно, одличан пример страсти за посао којим се бави и он је инспирација за много људи. Не поредим се са њим, ја ствари радим на свој начин. Нисам уморан од играња тениса и срећан сам што сам ту где јесам. Нисам мислио да ће се ствари одвити овако пре пет, шест, седам година", изјавио је "Бик са Мајорке".

Рафа се, као и многи спортисти, бави добротворним радом и сваке године помогне многобројним људима.

"Не знам тачан број, али сваке године у добротворне сврхе поклоним патике, качкете, рекете... на хиљаде њих. Волим да сачувам по једну мајицу са сваког турнира на којем учествујем како би га се боље сећао", додао је Рафа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар