Nadal: Ne poredim se sa Federerom, on je inspiracija!

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, odgovarao je na pitanja fanova, a mnoga su bila vezana za njegovog ljutitog rivala Rodžera Federera.

Tenis 27.08.2018 | 22:15
Nadal: Ne poredim se sa Federerom, on je inspiracija!
Rafa je trenutno prvi teniser sveta, ali nije to bio tokom cele godine, već se za to mesto nadmetao upravo sa Švajcarcem. Ipak, njihove planove vrlo verovatno može da pokvari Đoković.

Nadal je pričao o Federeru i tome kako njegova dostignuća ne moraju da se porede sa svojim, za špansku kompaniju "Mapfre".

"Uvek možete da gledate ko ima više stvari od vas, veću kuću... ne sme to da vas frustrira, ako ste dali sve od sebe kako bi imali to što imate. Mislim da je imati abiciju dobro, ali ne morate da preterujete. To mora biti zdrava ambicija i ne smete da poludite. Najbitnije je biti srećan, u životu i sobom", rekao je Nadal.

On je pohvalio Federera, njegovu pasiju za tenisom i ono što je doneo mnogim fanovima tenisa tokom svoje karijere.

"To što Federer radi je sjajno, odličan primer strasti za posao kojim se bavi i on je inspiracija za mnogo ljudi. Ne poredim se sa njim, ja stvari radim na svoj način. Nisam umoran od igranja tenisa i srećan sam što sam tu gde jesam. Nisam mislio da će se stvari odviti ovako pre pet, šest, sedam godina", izjavio je "Bik sa Majorke".

Rafa se, kao i mnogi sportisti, bavi dobrotvornim radom i svake godine pomogne mnogobrojnim ljudima.

"Ne znam tačan broj, ali svake godine u dobrotvorne svrhe poklonim patike, kačkete, rekete... na hiljade njih. Volim da sačuvam po jednu majicu sa svakog turnira na kojem učestvujem kako bi ga se bolje sećao", dodao je Rafa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar