Чудо љета: Лига Европе надомак Луксембурга!

Да би се то догодило, фудбалери Диделанжа мораће да у реваншу у Румунији одбране предност.

Фудбал 24.08.2018 | 23:30
Чудо љета: Лига Европе надомак Луксембурга!
Још 90 минута до историје.

Толико је потребно играчима Диделанжа да у Румунији бране и одбране предност 2:0 против Клужа и да постану први тим из своје земље који је довео Лигу Европе у Луксембург.

Српски интернационалац Милан Бишевац и саиграчи свесни су да су надомак успеха коме је Диделанж пришао на два корака и 2012, али га је тада Хапоел Тел Авив "разбио" у двомечу (7:1).

Овог лета, ствари на стадиону "Жози Бартел" (капацитет 8.100 гледалаца) стоје сасвим другачије.

Диделанж је почео европско лето у квалификацијама за Лигу шампиона, у којима је испао од Видеотона (1:1, 1:2), па се пребацио на новоустановљену "стазу шампиона" која води ка Лиги Европе.

У 2. колу је пред Луксембуржанима пала Дрита са самопроглашеног "Косова". Резултат на стадиону Диделанжа био је 2:1, док је реванж у Косовској Митровици био узбудљив до последњих тренутака. Гости су се уз велики труд "извукли" и заказали двомеч против Легије.

Тада још нико није ни претпостављао шта ће се догађати.

Управо је екипа младог немачког тренера Дина Топмелера (37) до краја оголила чињеницу да у Легији нешто баш не штима и да Спартак Трнава није био само кикс Пољака који је трајао 180 минута. Потпуни аутсајдер најпре је шокирао Варшаву и победио 2:1 у дому тамошњег првака, а онда је потврдио сензацију и код куће, ремијем 2:2, довољним за улазак у плеј-оф за Лигу Европе.

Прошле вечери, у Луксембург је стигао румунски првак Клуж и такође није успео да победи на терену чврстог Диделанжа.

Потенцијални и велики проблем за Топмелерову екипу биће повреда првог голмана Жонатана Жубера, који је морао да изађе из игре у 54. минуту. Чувар мреже Диделанжа је доживео прелом ноге и током ноћи између четвртка и петка је оперисан, па је јасно да је пред њим вишемесечни опоравак и да неће моћи да учествује у наставку полусезоне за памћење.

Његова замена Жо Фрисинг такође је успео да сачува мрежу и да са остатком тима прослави голове сународника Давида Турпела у 67. минуту и Данела Синанија у 80, из "слободњака" који је улепшао још једно бајковито вече малог тима из земље која до сада није била позната по фудбалским успесима.

Највеће изненађење европског фудбала овог лета и даље пише своју историју, а најважнију страницу писаће следећег четвртка, у Румунији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар