СП: Финци на "Змајеве" без прве звијезде!

Кошаркаш Чикаго Булса Лаури Марканен неће играти за Финску у дуелима са Босном и Херцеговином 13. септембра и Француском три дана касније.

Кошарка 26.08.2018 | 16:30
СП: Финци на "Змајеве" без прве звијезде!
Тренд отказивања наступа за национални тим због припрема за предстојећу НБА сезону није заобишао ни Финску, која ће дуеле квалификација за Мундобаскет против Босне и Херцеговине и Француске играти без прве звијезде, играча Чикаго Булса Лаурија Марканена.

Финци се спремају за мечеве са БиХ 13. септембра и Француском три дана касније, али селектор Скандинаваца Хенрик Детман за ове сусрете дефинитивно неће рачунати на Марканена, који је одлучио да се не одазове позиву, како би се што боље спремио за сезону у најјачој кошаркашкој лиги свијета.

"Наступи за државни тим одувијек су били част за мене. Увијек сам се осјећао сјајно наступајући у државном дресу, са својим пријатељима пред најбољим навијачима на свијету. Ипак, овај пут датуми квалификација за Свјетско првенство поклапају се са припремама за НБА лигу", рекао је Марканен за финске медије.

Финци су први дио квалификација завршили на другом мјесту, иза Чешке, а испред Бугарске и Исланда, са по три побједе и пораза.

Након септембарских мечева, у новембру их очекује домаћи дуел са Русијом, а до краја године и гостовање у БиХ (3. децембра).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар