Не играју најбољи, већ они који могу!

Датоме о "прозорима" ФИБА! Италијански кошаркаш Луиђи Датоме оценио је ФИБА "прозоре" као јако лоше и позвао на промену у кошаркашком свету.

Кошарка 26.08.2018 | 15:30
Не играју најбољи, већ они који могу!
Датоме, који наступа за Фенербахче, ипак се одазвао репрезентативном позиву и представљаће Италију у септембру у мечевима са Пољском и Мађарском, у оквиру квалификација за Светско првенство.

Датоме је са Фенером освојио титулу шампиона Евролиге, а током каријере је наступао и у НБА.

"Јасно је шта мислим о 'прозорима' ФИБА, због којих нисам могао да се прикључим националном тиму у новембру и марту. Не мислим да је професионално да мој тим игра без мене тада, као ни да све кошаркашке федерације морају да зову играче, који ће одрадити два тренинга и одмах изаћи на терен", рекао је Датоме за "Коријере дело Спорт".

Рат између ФИБА и Евролиге се одвија већ дуже време, а ниједна организација не планира да попусти. Због тога, већина играча је јавно изразила своје незадовољство преклапања играња националних и клупских утакмица.

"То је рат за превласт између ФИБА и Евролиге, и траје већ неколико година. Зимус за репрезентације нису играли најбољи, већ они који су могли. Кошарка мора да зна како да се прода како би привукла што је више могуће навијача. Све то мени изгледа као смеће...", закључио је Датоме.

Луиђи је тренутно председник евролигашке кошаркашке асоцијације играча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар