Ne igraju najbolji, već oni koji mogu!

Datome o "prozorima" FIBA! Italijanski košarkaš Luiđi Datome ocenio je FIBA "prozore" kao jako loše i pozvao na promenu u košarkaškom svetu.

Košarka 26.08.2018 | 15:30
Ne igraju najbolji, već oni koji mogu!
Datome, koji nastupa za Fenerbahče, ipak se odazvao reprezentativnom pozivu i predstavljaće Italiju u septembru u mečevima sa Poljskom i Mađarskom, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Datome je sa Fenerom osvojio titulu šampiona Evrolige, a tokom karijere je nastupao i u NBA.

"Jasno je šta mislim o 'prozorima' FIBA, zbog kojih nisam mogao da se priključim nacionalnom timu u novembru i martu. Ne mislim da je profesionalno da moj tim igra bez mene tada, kao ni da sve košarkaške federacije moraju da zovu igrače, koji će odraditi dva treninga i odmah izaći na teren", rekao je Datome za "Korijere delo Sport".

Rat između FIBA i Evrolige se odvija već duže vreme, a nijedna organizacija ne planira da popusti. Zbog toga, većina igrača je javno izrazila svoje nezadovoljstvo preklapanja igranja nacionalnih i klupskih utakmica.

"To je rat za prevlast između FIBA i Evrolige, i traje već nekoliko godina. Zimus za reprezentacije nisu igrali najbolji, već oni koji su mogli. Košarka mora da zna kako da se proda kako bi privukla što je više moguće navijača. Sve to meni izgleda kao smeće...", zaključio je Datome.

Luiđi je trenutno predsednik evroligaške košarkaške asocijacije igrača.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar