Атанасијевић пред СП: Јој, тренира се много!

Само тако можемо до резултата! Српски одбојкаши полако одбројавају дане до почетка Светског првенства у Италији, уигравају се за оно што следи, а ускоро их чекају тренинг утакмице.

Остали спортови 26.08.2018 | 14:30
Атанасијевић пред СП: Јој, тренира се много!
Коректор репрезентације Србије Александар Атанасијевић наглашава да саиграчи и он на тренинзима дају све од себе и верује да ће прву утакмицу дочекати у одличној форми.

Планетарни шампионат на програму је од 9. до 30. септембра у Италији и Бугарској, а први дуел "орлове" чека 12. септембра, када ће им ривал бити САД.

"Напоран рад је иза нас и сада почињемо са оним такозваним лакшим делом уигравања и рада са лоптом. Свако од нас је свестан да само уколико пружимо максимум можемо да се надамо добром резултату", нагласио је Атанасијевић.

Кондициони део припрема спада у онај тежи, али Атанасијевић истиче да су сви у репрезентацији Србије свесни његовог значаја.

"Јасно нам је да су кондициони део припрема и рад у теретани много важни да бисмо успели да физички парирамо другим екипама. Наш кондициони тренер Александар Петровић се потрудио да нас спреми што боље и да обрати пажњу на сваки детаљ".

"Орлови" су припреме почели у Београду, потом су се преселили на Пале, а затим их чека повратак у престоницу Србије, што ће бити јасан знак да је се првенство изузетно приближило.

"Пре неколико дана смо почели са уигравањем и лепшим делом припрема. Тренира се много, што је и нормално с обзиром на то какво нас такмичење очекује. Прва утакмица је 12. септембра и надам се да ће је екипа дочекати у најбољој форми".

Главну проверу пред планетарни шампионат Србија ће имати на турниру у Паризу, првог викенда септембра, када ће јој један од ривала бити репрезентација Француске.

"За нас је то најбоља провера, јер са Французима имамо лош међусобни скор. Једва чекамо да крену утакмице јер је прошло скоро два месеца од наше последње. Сада је остало још петнаестак дана током којих морамо да дамо све од себе на тренинзима".

Поред САД, ривали репрезентације Србије у првој фази Светског првенства, коју ће играти у Барију, биће Камерун, Тунис, Аустралија и Русија.

Пласман у другу рунду обезбедиће по четири најбоље екипе из сваке групе, које ће формирати четири нове.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар