Рођак власника Ситија покушао да купи Ливерпул!

За две милијарде фунти! Рођак власника Манчестер ситија шеик Калед бин Зајед Ал Нејан покушао је да купи Ливерпул за две милијарде фунти крајем 2017. и почетком 2018. године.  Шеик нуди МИЛИЈАРДЕ за Ливерпул, Амери рекли НЕ! Порука са Енфилда је - клуб није на продају, иако су газде добиле ШЕСТ пута више новца од уложеног.

Фудбал 26.08.2018 | 12:45
Рођак власника Ситија покушао да купи Ливерпул!
Био би то највећи посао у историји фудбала да је трансакција одобрена, преносе новинари Дејли мејла Адам Крафтон и Мет Лоутон.

Ипак, власник "редса" Том Вернер је сада сигурно поносан на своју одлуку да не прода клуб јер је тим са Енфилда у међувремену стигао до финала Лиге шампиона и ове сезоне је један од главних кандидата за титулу у Премијер лиги.

Новинари наводе да је упркос високој понуди шеиково надстојање било узалудно јер је Ливерпул тражио само мању инвестицијуу року од неколико година, а осим са Арапима, преговарали су још са Кинезима и Американцима.

Ливерпул је прошле сезоне елиминисао Сити на путу ка финалу Лиге шампиона, упркос масивним инвестицијама "грађана" у тим од доласка Пепа Гвардиоле на место менаџера.

Ипак, клуб који води арапска краљевска породица из Абу Дабија је освојила Премијер лигу.

Под вођством америчке "Фенвеј спортс групе" и уз команду Јиргена Клопа, Ливерпул се стабилизовао на европској сцени, вратио се у финале Лиге шампиона и наговестио да би у догледно време могао да се бори и за титулу Премијер лиге.

Док се "Редси" враћају на чврсте позиције очекивано су интересантни многима, а британски "Дејли мејл" открио је да је шеик Калид Бин Зајед Ал Нехајан покушао да откупи клуб крајем прошле године за две милијарде фунти, али да је на Енфилду добио одричан одговор.

Актуелни власници, који су преузели Ливерпул 2010. године, нису расположени да продају енглеског великана и да "изађу" из власништва, чак и ако је за то заинтересован наведени рођак власника Манчестер ситија, актуелног шампиона Премијер лиге.

Чак и ако би за то добили шест пута више новца него што су уложили у куповину!

"Фенвеј спортска група је јасна и доследна у ставу да клуб није на продају. Под одређеним условима пристали бисмо на мањинског инвеститора, ако би такво партнерство помогло нашим комерцијалним интересима на одређеним тржиштима и ако би било у складу са континуираним развојем и растом клуба и екипе", саопштено је у Ливерпулу.

Американци су 2010. купили клуб за 300 милиона фунти и последњих година почели да инвестирају озбиљан новац, да би донели на Енфилд и титулу шампиона, која није становала на култном стадиону још од 1990. године.

Између осталих, један од власника мањег пакета Ливерпулових деоница је и НБА звезда Леброн Џејмс и његова почетна инвестиција од 6,5 милиона долара сада вреди шестоструко више!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар