Rođak vlasnika Sitija pokušao da kupi Liverpul!

Za dve milijarde funti! Rođak vlasnika Mančester sitija šeik Kaled bin Zajed Al Nejan pokušao je da kupi Liverpul za dve milijarde funti krajem 2017. i početkom 2018. godine.  Šeik nudi MILIJARDE za Liverpul, Ameri rekli NE! Poruka sa Enfilda je - klub nije na prodaju, iako su gazde dobile ŠEST puta više novca od uloženog.

Fudbal 26.08.2018 | 12:45
Rođak vlasnika Sitija pokušao da kupi Liverpul!
Bio bi to najveći posao u istoriji fudbala da je transakcija odobrena, prenose novinari Dejli mejla Adam Krafton i Met Louton.

Ipak, vlasnik "redsa" Tom Verner je sada sigurno ponosan na svoju odluku da ne proda klub jer je tim sa Enfilda u međuvremenu stigao do finala Lige šampiona i ove sezone je jedan od glavnih kandidata za titulu u Premijer ligi.

Novinari navode da je uprkos visokoj ponudi šeikovo nadstojanje bilo uzaludno jer je Liverpul tražio samo manju investicijuu roku od nekoliko godina, a osim sa Arapima, pregovarali su još sa Kinezima i Amerikancima.

Liverpul je prošle sezone eliminisao Siti na putu ka finalu Lige šampiona, uprkos masivnim investicijama "građana" u tim od dolaska Pepa Gvardiole na mesto menadžera.

Ipak, klub koji vodi arapska kraljevska porodica iz Abu Dabija je osvojila Premijer ligu.

Pod vođstvom američke "Fenvej sports grupe" i uz komandu Jirgena Klopa, Liverpul se stabilizovao na evropskoj sceni, vratio se u finale Lige šampiona i nagovestio da bi u dogledno vreme mogao da se bori i za titulu Premijer lige.

Dok se "Redsi" vraćaju na čvrste pozicije očekivano su interesantni mnogima, a britanski "Dejli mejl" otkrio je da je šeik Kalid Bin Zajed Al Nehajan pokušao da otkupi klub krajem prošle godine za dve milijarde funti, ali da je na Enfildu dobio odričan odgovor.

Aktuelni vlasnici, koji su preuzeli Liverpul 2010. godine, nisu raspoloženi da prodaju engleskog velikana i da "izađu" iz vlasništva, čak i ako je za to zainteresovan navedeni rođak vlasnika Mančester sitija, aktuelnog šampiona Premijer lige.

Čak i ako bi za to dobili šest puta više novca nego što su uložili u kupovinu!

"Fenvej sportska grupa je jasna i dosledna u stavu da klub nije na prodaju. Pod određenim uslovima pristali bismo na manjinskog investitora, ako bi takvo partnerstvo pomoglo našim komercijalnim interesima na određenim tržištima i ako bi bilo u skladu sa kontinuiranim razvojem i rastom kluba i ekipe", saopšteno je u Liverpulu.

Amerikanci su 2010. kupili klub za 300 miliona funti i poslednjih godina počeli da investiraju ozbiljan novac, da bi doneli na Enfild i titulu šampiona, koja nije stanovala na kultnom stadionu još od 1990. godine.

Između ostalih, jedan od vlasnika manjeg paketa Liverpulovih deonica je i NBA zvezda Lebron Džejms i njegova početna investicija od 6,5 miliona dolara sada vredi šestostruko više!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar