"Црна мамба" пуни 40! Вејд: Био је звијер...!

Коби Брајант, легендарни кошаркаш, данас пуни 40 година и, иако је већ увелико пензионисан, и даље се осећа траг који је оставио на НБА.

Кошарка 24.08.2018 | 18:15
"Црна мамба" пуни 40! Вејд: Био је звијер...!
Коби је освојио све што је хтео, покупио све индивидуалне награде и важи за једног од најбољих кошаркаша свих времена.

Ипак, све што је урадио није било због себе и због навијача, и његови успеси и перформанси се и дан данас памте, а често и од бивших колега и ривала.

Коби, иако сада има већ 40 година, могао би да се врати кошарци, али само у оквиру 3x3 лиге.

Бек Мајамија Двејд Вејд на свом званичном Инстаграм профилу поставио видео и поруку "Црној мамби".

"Црна мамба! Сећам се кад сам га гледао током школовања, а и у НБА. Човек је био надреалан. Сећам се дана када сам чуо да се пензионише. Помислио сам: Не! Кога ћу сада 'јурити'? Чије ћу партије пратити одмах након својих утакмица? У себи сам знао да никада нећу бити исти када се он повуче. Многи од вас лако забораве да је он једноставно био звер. Коби, хвала ти за своју величину", написао је Двејн Вејд.

Брајант је у Лејкерсима провео нестварних 20 сезона, а освојио је пет титула НБА лиге, два пута био је најкориснији играч финала, Ол-стар чак 18 пута (само две сезоне му то није пошло за руком), два пута је био најбољи поентер лиге, а оба броја, 8 и 24, повучена су му из употребе у "Језерџијама".

Коби је дефинисао игру кошарке, био је узор ривалима, саиграчима и свима који су га гледали како "плеше" паркетима. Постављао је стандарде, а онда их померао, и остао је упамћен – не само у скоријој будућности, него заувек.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар