"Crna mamba" puni 40! Vejd: Bio je zvijer...!

Kobi Brajant, legendarni košarkaš, danas puni 40 godina i, iako je već uveliko penzionisan, i dalje se oseća trag koji je ostavio na NBA.

Košarka 24.08.2018 | 18:15
"Crna mamba" puni 40! Vejd: Bio je zvijer...!
Kobi je osvojio sve što je hteo, pokupio sve individualne nagrade i važi za jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Ipak, sve što je uradio nije bilo zbog sebe i zbog navijača, i njegovi uspesi i performansi se i dan danas pamte, a često i od bivših kolega i rivala.

Kobi, iako sada ima već 40 godina, mogao bi da se vrati košarci, ali samo u okviru 3x3 lige.

Bek Majamija Dvejd Vejd na svom zvaničnom Instagram profilu postavio video i poruku "Crnoj mambi".

"Crna mamba! Sećam se kad sam ga gledao tokom školovanja, a i u NBA. Čovek je bio nadrealan. Sećam se dana kada sam čuo da se penzioniše. Pomislio sam: Ne! Koga ću sada 'juriti'? Čije ću partije pratiti odmah nakon svojih utakmica? U sebi sam znao da nikada neću biti isti kada se on povuče. Mnogi od vas lako zaborave da je on jednostavno bio zver. Kobi, hvala ti za svoju veličinu", napisao je Dvejn Vejd.

Brajant je u Lejkersima proveo nestvarnih 20 sezona, a osvojio je pet titula NBA lige, dva puta bio je najkorisniji igrač finala, Ol-star čak 18 puta (samo dve sezone mu to nije pošlo za rukom), dva puta je bio najbolji poenter lige, a oba broja, 8 i 24, povučena su mu iz upotrebe u "Jezerdžijama".

Kobi je definisao igru košarke, bio je uzor rivalima, saigračima i svima koji su ga gledali kako "pleše" parketima. Postavljao je standarde, a onda ih pomerao, i ostao je upamćen – ne samo u skorijoj budućnosti, nego zauvek.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar