Играчи Реала, Барсе и Атлетика уједињени!

Штрајк због утакмица у САД! Фудбалери који наступају у шпанској ЛаЛиги запретили су штрајком због плана да се лигашке утакмице играју и у Сједињеним Америчким Државама.

Фудбал 25.08.2018 | 19:00
Играчи Реала, Барсе и Атлетика уједињени!
Представници играча из свих 20 клубова успротивили су се плановима које је ЛаЛига објавила прошле недеље.

ЛаЛига је потписала 15-годишњи уговор са једном америчком компанијом без консултација са Унијом фудбалера (АФЕ), клубовима нити Фудбалским савезом Шпаније.

Предвођени Серхиом Рамосом из Реал Мадрида и Серђом Бускетсом из Барселоне, те Кокеом из Атлетико Мадрида и Хоакином из Реал Бетиса, играчи су се успротивили игрању првенственог меча у САД и запретили штрајком.

"Играчи су бесни, изненађени и против тога. То је једногласно. Фудбалери не желе да играју у иностранству. Такве ствари се морају радити на разумнији начин. Одлука ове величине, која се тиче играча судија, навијача донета је једнострано и без поштовања. Знам да има клубова који су за и против овог штрајка, али ја представљам играче. Потрудићемо се да не дође до те екстремне мере, али ако нам то буде последња опција штрајковаћемо", рекао је председник Уније шпанских фудбалера Давид Ангасо.

ЛаЛига је на мети критика и због касних вечерњих термина и све чешћих утакмица петком и понедељком, за које се сматра да утичу на пад посете утакмицама.

Унија играча и ЛаЛига имају заказан састанак следећег месеца.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар