Igrači Reala, Barse i Atletika ujedinjeni!

Štrajk zbog utakmica u SAD! Fudbaleri koji nastupaju u španskoj LaLigi zapretili su štrajkom zbog plana da se ligaške utakmice igraju i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Fudbal 25.08.2018 | 19:00
Igrači Reala, Barse i Atletika ujedinjeni!
Predstavnici igrača iz svih 20 klubova usprotivili su se planovima koje je LaLiga objavila prošle nedelje.

LaLiga je potpisala 15-godišnji ugovor sa jednom američkom kompanijom bez konsultacija sa Unijom fudbalera (AFE), klubovima niti Fudbalskim savezom Španije.

Predvođeni Serhiom Ramosom iz Real Madrida i Serđom Busketsom iz Barselone, te Kokeom iz Atletiko Madrida i Hoakinom iz Real Betisa, igrači su se usprotivili igranju prvenstvenog meča u SAD i zapretili štrajkom.

"Igrači su besni, iznenađeni i protiv toga. To je jednoglasno. Fudbaleri ne žele da igraju u inostranstvu. Takve stvari se moraju raditi na razumniji način. Odluka ove veličine, koja se tiče igrača sudija, navijača doneta je jednostrano i bez poštovanja. Znam da ima klubova koji su za i protiv ovog štrajka, ali ja predstavljam igrače. Potrudićemo se da ne dođe do te ekstremne mere, ali ako nam to bude poslednja opcija štrajkovaćemo", rekao je predsednik Unije španskih fudbalera David Angaso.

LaLiga je na meti kritika i zbog kasnih večernjih termina i sve češćih utakmica petkom i ponedeljkom, za koje se smatra da utiču na pad posete utakmicama.

Unija igrača i LaLiga imaju zakazan sastanak sledećeg meseca.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar