Повлачи се једини казахстанки олимпијски шампион?

Једини казахстански олимпијски шампион у пливању Дмириј Баландин рекао је да би ускоро могао да заврши каријеру.

Остали спортови 27.08.2018 | 12:30
Повлачи се једини казахстанки олимпијски шампион?
Баландин (23) има проблема са повредама откако се пробио на велику сцену освајањем златне олимпијске медаље у Рио де Жанеиру 2016. у дисциплини 200 метара прсно. Он би могао да заврши каријеру по завршетку такмичења на Азијским играма, које се одржавају у Џакарти.

"Не знам какав ћу живот водити по завршетку Азијских игара. Можда ћу престати да пливам после овог такмичења, али не знам. Помало сам уморан од пливања. Освојио сам све што сам желео у својој пливачкој каријери", рекао је он.

Баландин је на прошлим Азијским играма пре четири године у Јужној Кореји освојио златне медаље у тркама на 50, 100 и 200 метара. Он је у Рију постао први казахстански пливач освајач златне олимпијске медаље, а у то финале је ушао са најлошијим резултатом. После тога постао је славна личност у домовини.

"Сада сви знају ко сам. Деца ми прилазе и желе да се сликамо. То је сјајно, пошто је сада пливање у Казахстану на вишем нивоу", рекао је он.

На прошлогодишњем Светском пливачком првенству у Русији Баландин није успео да се пласира ни у једно од три финала прсним стилом. Он се пријавио за све три индивидуалне дисциплине прсним стилом у Џакрти али се повукао из квалификација на 200 метара због повреде скочног зглоба коју је задобио на тренигу пре месец дана. Баландин је рекао да ће се такмичити у осталим дисциплинама пре него што одлучи о могућем завршетку каријере и тренерском послу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар