Филип Филиповић: Партизану је потребан рестарт!

Капитен српске ватерполо репрезентације Филип Филиповић о актуелном тренутку српског клупског ватерпола и помоћи државе. "Боље је што Звезда ове сезоне иде у Лигу шампиона, Партизану је потребан рестарт. Он је мотор српског ватерпола".

Остали спортови 24.08.2018 | 22:15
Филип Филиповић: Партизану је потребан рестарт!
Филип Филиповић сигурним завеслајима улази у историју европског и светског ватерпола. У српском ватерполу већ је себи обезбедио место међу "бесмртнима", јер је предводио (и даље преводи) генерацију која је освојила све.

Више пута је прогашаван за најбољег европског ватерполисту, али и светског, на минулом Европском првенству у Барселони као капитен је водио екипу до четвртог узастопног европског злата, а он је проглашен за најбољег играча турнира.

Пред одлазак на то такмичење је без премишљања и увијања, капитенски, изјавио да се УВЕК зна циљ ватерполо репрезентације Србије и да ватерполисти никада не обмањују јавност. Речено - учињено. Србија је четврти пут узастопно најбоља на Старом континенту.

Али, после сваког такмичења и успеха, питамо се - каква је будућност српског ватерпола, јер су клубови у великим проблемима, поготово Партизан, клуб који је изнедрио мноштво асова, плејаду играча који су били кључ успеха и медаља југословенског, потом српског ватерпола, клуб који је база националног тима.

У интервјуу за портал филипфилиповић.рс, Филиповић је кроз констатацију да је држава помогла Савезу и репрезентацији, наговестио боље дане и за српски клупски ватерполо. Поготово за Партизан, за који је својевремено дебитовао као 14-годишњак.

"Постоје добре индиције да ће се на системски начин помоћи и клубовима. Држава и људи у Савезу желе кроз системско деловање да подигну ниво квалитета српског ватерпола, да се кроз рад у клубовима и млађим селекцијама дигне препознатљива српска школа ватерпола. Као што сам много пута рекао, сви знамо да је мотор српског ватерпола Партизан. То је увек био и тако ће бити док постоји. Мислим да је пре свега циљ вратити онај квалитет школе ватерпола у Партизану, на који смо навикли и који заслужује својим реномеом и успесима", рекао је Филиповић.

После неколико сезона, Партизан неће поново играти у Лиги шампиона, а замениће га Црвена звезда.

"Сматрам да је то права одлука, коју подржавам и дајем пуну подршку Звезди. Верујем да је то боље, јер Партизан ни прошле године није имао екипу за то такмичење. Увек је добро имати једног или два представника у најелитнијем такмичењу, тако да је то прави потез. Волео бих да ти млади играчи стасају, осете драж и квалитет најбољег ватерпола у Европи", рекао је Филиповић.

Имао је поруку за свој бивши клуб:

"Партизан у овом тренутку не треба да размишља о пропуштеној шанси за Лигу шампиона, већ да проба да се рестартује, обрати пажњу на рад у млађим категоријама и да пусти тренутно стабилнији клуб да иде напред, а Партизан се можда кроз пар година прикључи Звезди у Лиги шампиона. Зашто не бисмо имали два клуба у Лиги шампиона, а не само један?"

Захвалан је држави што је помогла да Ватерполо савез Србије изађе из проблема и дугова, о чему је јавност обавестио председник Савеза Виктор Јеленић.

"Обећање је дато и испуњено. Могу само да се захвалим и, испред екипе, изразим велико задовољство што смо, примљени од стране председника, саслушани и више него испоштовани. Израз на нашим лицима у тим тренуцима био је неописив, јер смо ми одрадили свој посао на најбољи начин, а онда је наступила држава, која је препознала те успехе, моменат и помогла нам је у јако битном моменту за српски ватерполо и то никад неће бити заборављено", каже Филиповић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар