Filip Filipović: Partizanu je potreban restart!

Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije Filip Filipović o aktuelnom trenutku srpskog klupskog vaterpola i pomoći države. "Bolje je što Zvezda ove sezone ide u Ligu šampiona, Partizanu je potreban restart. On je motor srpskog vaterpola".

Ostali sportovi 24.08.2018 | 22:15
Filip Filipović: Partizanu je potreban restart!
Filip Filipović sigurnim zaveslajima ulazi u istoriju evropskog i svetskog vaterpola. U srpskom vaterpolu već je sebi obezbedio mesto među "besmrtnima", jer je predvodio (i dalje prevodi) generaciju koja je osvojila sve.

Više puta je progašavan za najboljeg evropskog vaterpolistu, ali i svetskog, na minulom Evropskom prvenstvu u Barseloni kao kapiten je vodio ekipu do četvrtog uzastopnog evropskog zlata, a on je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Pred odlazak na to takmičenje je bez premišljanja i uvijanja, kapitenski, izjavio da se UVEK zna cilj vaterpolo reprezentacije Srbije i da vaterpolisti nikada ne obmanjuju javnost. Rečeno - učinjeno. Srbija je četvrti put uzastopno najbolja na Starom kontinentu.

Ali, posle svakog takmičenja i uspeha, pitamo se - kakva je budućnost srpskog vaterpola, jer su klubovi u velikim problemima, pogotovo Partizan, klub koji je iznedrio mnoštvo asova, plejadu igrača koji su bili ključ uspeha i medalja jugoslovenskog, potom srpskog vaterpola, klub koji je baza nacionalnog tima.

U intervjuu za portal filipfilipović.rs, Filipović je kroz konstataciju da je država pomogla Savezu i reprezentaciji, nagovestio bolje dane i za srpski klupski vaterpolo. Pogotovo za Partizan, za koji je svojevremeno debitovao kao 14-godišnjak.

"Postoje dobre indicije da će se na sistemski način pomoći i klubovima. Država i ljudi u Savezu žele kroz sistemsko delovanje da podignu nivo kvaliteta srpskog vaterpola, da se kroz rad u klubovima i mlađim selekcijama digne prepoznatljiva srpska škola vaterpola. Kao što sam mnogo puta rekao, svi znamo da je motor srpskog vaterpola Partizan. To je uvek bio i tako će biti dok postoji. Mislim da je pre svega cilj vratiti onaj kvalitet škole vaterpola u Partizanu, na koji smo navikli i koji zaslužuje svojim renomeom i uspesima", rekao je Filipović.

Posle nekoliko sezona, Partizan neće ponovo igrati u Ligi šampiona, a zameniće ga Crvena zvezda.

"Smatram da je to prava odluka, koju podržavam i dajem punu podršku Zvezdi. Verujem da je to bolje, jer Partizan ni prošle godine nije imao ekipu za to takmičenje. Uvek je dobro imati jednog ili dva predstavnika u najelitnijem takmičenju, tako da je to pravi potez. Voleo bih da ti mladi igrači stasaju, osete draž i kvalitet najboljeg vaterpola u Evropi", rekao je Filipović.

Imao je poruku za svoj bivši klub:

"Partizan u ovom trenutku ne treba da razmišlja o propuštenoj šansi za Ligu šampiona, već da proba da se restartuje, obrati pažnju na rad u mlađim kategorijama i da pusti trenutno stabilniji klub da ide napred, a Partizan se možda kroz par godina priključi Zvezdi u Ligi šampiona. Zašto ne bismo imali dva kluba u Ligi šampiona, a ne samo jedan?"

Zahvalan je državi što je pomogla da Vaterpolo savez Srbije izađe iz problema i dugova, o čemu je javnost obavestio predsednik Saveza Viktor Jelenić.

"Obećanje je dato i ispunjeno. Mogu samo da se zahvalim i, ispred ekipe, izrazim veliko zadovoljstvo što smo, primljeni od strane predsednika, saslušani i više nego ispoštovani. Izraz na našim licima u tim trenucima bio je neopisiv, jer smo mi odradili svoj posao na najbolji način, a onda je nastupila država, koja je prepoznala te uspehe, momenat i pomogla nam je u jako bitnom momentu za srpski vaterpolo i to nikad neće biti zaboravljeno", kaže Filipović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar