"Лавар и синови нам замало уништили клуб!"

Авантура са кошаркашком ријалити породицом очигледно је скупо коштала Литванце.

Кошарка 25.08.2018 | 09:30
"Лавар и синови нам замало уништили клуб!"
Захваљујући таленту Лонза Бола (20), високо одабраног "пика" на НБА драфту 2017, његова породица је месецима користила велику популарност, на челу са темпераментним оцем, Лаваром.

Лонзо има два млађа брата, Лијанђела (19) и Ламела (17), и обојица су прошле сезоне били чланови литванског клуба Витаутас, где их је отац одвео након што је Лијанђело у Кини ухваћен у крађи у продавници, заједно са саиграчима са универзитета "УЦЛА".

После бурне афере и повратка колеџ екипе у САД, Лавар је "преломио" да сам кошаркашки школује синове далеко од Америке и да их такође практично сам спрема за НБА драфт.

Браћа су била понуђена руководствима неколико клубова, а у авантуру да их прихвати кренуо је литвански Витатутас.

Лијанђело и Ламело су играли, а Лавар је активно учествовао и у тренинзима и обећао управи да ће помоћи у санирању клупског дуга од око 100.000 евра. Витатуас је толико био за ову опцију да је чак иступио из Балтичке лиге и учествовао у ревијалним утакмицама које је Лавар организовао у оквиру своје "Биг Баллер Бренд" лиге.

Та литванска авантура Американаца била је изузетно праћена и трајала је до 29. априла, када се породица Бол вратила у САД, да би се Лијанђело припремао за НБА драфт, на којем није био одабран.

Када подвуку црту, у Витаутасу веома жале што су Болови долазили.

"Прва и кључна грешка коју смо направили било је то што смо им дозволили, посебно Лавару, да помисле да воде клуб - да одлучују, да планирају и да чак воде утакмице", пише у клупском саопштењу.

"Његови (Лаварови) синови нису били ни близу нивоа литванске лиге, а камоли НБА лиге, што су Америци очигледно схватили, с обзиром на епилог драфта. Највише нас разочарава чињеница да нису имали ни жељу да постану бољи. Када су видели да све то не води нигде, почели су да уништавају клуб, престали су да плаћају награде победницима Биг Болер Бренд турнира...".

Литвански клуб је открио да је породица Бол са собом понела и новац који је уложила у клуб, као и машине за шутирање.

"Био је то потез 'на кратке стазе' и послужио је сврси. Клуб је преживео и то је најважнија чињеница. Ове сезоне ћемо гледати ширу слику и будућност. Приоритет ће нам бити професионалци, са чврстом дисциплином и карактерима", рекао је тренер клуба, Вирјигинијус Шешкус, кога је Лавар критиковао пре одласка у САД.

Последица турбулентне сезоне Витаутаса било је испадање у другу лигу, јер је тим заузео последње место на табели. Ипак, срећом по њих, административно су враћени у највиши ранг јер Витис није испунио услове да се такмичи са најбољима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар