"Lavar i sinovi nam zamalo uništili klub!"

Avantura sa košarkaškom rijaliti porodicom očigledno je skupo koštala Litvance.

Košarka 25.08.2018 | 09:30
"Lavar i sinovi nam zamalo uništili klub!"
Zahvaljujući talentu Lonza Bola (20), visoko odabranog "pika" na NBA draftu 2017, njegova porodica je mesecima koristila veliku popularnost, na čelu sa temperamentnim ocem, Lavarom.

Lonzo ima dva mlađa brata, Lijanđela (19) i Lamela (17), i obojica su prošle sezone bili članovi litvanskog kluba Vitautas, gde ih je otac odveo nakon što je Lijanđelo u Kini uhvaćen u krađi u prodavnici, zajedno sa saigračima sa univerziteta "UCLA".

Posle burne afere i povratka koledž ekipe u SAD, Lavar je "prelomio" da sam košarkaški školuje sinove daleko od Amerike i da ih takođe praktično sam sprema za NBA draft.

Braća su bila ponuđena rukovodstvima nekoliko klubova, a u avanturu da ih prihvati krenuo je litvanski Vitatutas.

Lijanđelo i Lamelo su igrali, a Lavar je aktivno učestvovao i u treninzima i obećao upravi da će pomoći u saniranju klupskog duga od oko 100.000 evra. Vitatuas je toliko bio za ovu opciju da je čak istupio iz Baltičke lige i učestvovao u revijalnim utakmicama koje je Lavar organizovao u okviru svoje "Big Baller Brend" lige.

Ta litvanska avantura Amerikanaca bila je izuzetno praćena i trajala je do 29. aprila, kada se porodica Bol vratila u SAD, da bi se Lijanđelo pripremao za NBA draft, na kojem nije bio odabran.

Kada podvuku crtu, u Vitautasu veoma žale što su Bolovi dolazili.

"Prva i ključna greška koju smo napravili bilo je to što smo im dozvolili, posebno Lavaru, da pomisle da vode klub - da odlučuju, da planiraju i da čak vode utakmice", piše u klupskom saopštenju.

"Njegovi (Lavarovi) sinovi nisu bili ni blizu nivoa litvanske lige, a kamoli NBA lige, što su Americi očigledno shvatili, s obzirom na epilog drafta. Najviše nas razočarava činjenica da nisu imali ni želju da postanu bolji. Kada su videli da sve to ne vodi nigde, počeli su da uništavaju klub, prestali su da plaćaju nagrade pobednicima Big Boler Brend turnira...".

Litvanski klub je otkrio da je porodica Bol sa sobom ponela i novac koji je uložila u klub, kao i mašine za šutiranje.

"Bio je to potez 'na kratke staze' i poslužio je svrsi. Klub je preživeo i to je najvažnija činjenica. Ove sezone ćemo gledati širu sliku i budućnost. Prioritet će nam biti profesionalci, sa čvrstom disciplinom i karakterima", rekao je trener kluba, Virjiginijus Šeškus, koga je Lavar kritikovao pre odlaska u SAD.

Posledica turbulentne sezone Vitautasa bilo je ispadanje u drugu ligu, jer je tim zauzeo poslednje mesto na tabeli. Ipak, srećom po njih, administrativno su vraćeni u najviši rang jer Vitis nije ispunio uslove da se takmiči sa najboljima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar