"Мијатову превару" им нису опростили!

Валенсија не дâ играче Реалу! Прелазни рок у Шпанији завршава се 31. августа, тако да Реал има још времена ојача тим, посебно у нападу.

Фудбал 24.08.2018 | 18:45
"Мијатову превару" им нису опростили!
Одлазак Роналда оставио је празнину, коју ће мадридски клуб покушати да попуни из Валенсије, јер је Родриго мета Ђулена Лопетегија.

За Реал је, међутим, довођење играча из Валенсије готово немогућа мисија, јер је за "слепе мишеве" и навијаче "краљевски клуб" најомраженији клуб у Шпанији.

Реал дуго година није ни могао да доведе играче из Валенсије, а "барикаду" је пробио Предраг Мијатовић, који је се 1996. са Местаље преселио на Бернабеу. 

Био је то један од највећих трансфера тог љета, који је остварен тако што је Лоренцо Санц, тадашњи председник Реала, у тајности преговарао са црногорским асом и довео свог колегу из Валенсије Франсиска Роига пред свршен чин, пише шпанска “Марка”, а преносе “Вијести”. 

"Марка" подсећа да навијачи Валенсије никада нису опростили Мијатовићеву "издају"... 

Од тада су многи играчи Валенсије били интересантни Реалу: Мендијета, Ајала, Албелда, Давид Силва, Висенте, Гаја, Отаменди... али је само Раул Албиол у последње 22 године, од Мијатовићевог трансфера, обукао бели дрес. Плаћен је 15 милиона евра 2009. године. 

Колики је анимозитет Валенсије према клубу из шпанске престонице говори и прича о Давиду Виљи, који је 2008. године прихватио све услове Реала, а челници Валенсије пристали да добију 40 милиона евра. Навијачи су, међутим, стопирали одлазак... 

Годину касније, Реал је за Виљу нудио 25 милиона и Алвара Негреда, одговор је поново био не. 

На крају се један од најбољих европских нападача тог времена преселио у Барселону 2010. за 40 милиона евра. 

Челници Валенсије су сада поручили Реалу да ако желе Родрига морају да плате откупну клаузулу која износи 120 милиона евра. Само под тим условом нападач може да иде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар