"Mijatovu prevaru" im nisu oprostili!

Valensija ne dâ igrače Realu! Prelazni rok u Španiji završava se 31. avgusta, tako da Real ima još vremena ojača tim, posebno u napadu.

Fudbal 24.08.2018 | 18:45
"Mijatovu prevaru" im nisu oprostili!
Odlazak Ronalda ostavio je prazninu, koju će madridski klub pokušati da popuni iz Valensije, jer je Rodrigo meta Đulena Lopetegija.

Za Real je, međutim, dovođenje igrača iz Valensije gotovo nemoguća misija, jer je za "slepe miševe" i navijače "kraljevski klub" najomraženiji klub u Španiji.

Real dugo godina nije ni mogao da dovede igrače iz Valensije, a "barikadu" je probio Predrag Mijatović, koji je se 1996. sa Mestalje preselio na Bernabeu. 

Bio je to jedan od najvećih transfera tog ljeta, koji je ostvaren tako što je Lorenco Sanc, tadašnji predsednik Reala, u tajnosti pregovarao sa crnogorskim asom i doveo svog kolegu iz Valensije Fransiska Roiga pred svršen čin, piše španska “Marka”, a prenose “Vijesti”. 

"Marka" podseća da navijači Valensije nikada nisu oprostili Mijatovićevu "izdaju"... 

Od tada su mnogi igrači Valensije bili interesantni Realu: Mendijeta, Ajala, Albelda, David Silva, Visente, Gaja, Otamendi... ali je samo Raul Albiol u poslednje 22 godine, od Mijatovićevog transfera, obukao beli dres. Plaćen je 15 miliona evra 2009. godine. 

Koliki je animozitet Valensije prema klubu iz španske prestonice govori i priča o Davidu Vilji, koji je 2008. godine prihvatio sve uslove Reala, a čelnici Valensije pristali da dobiju 40 miliona evra. Navijači su, međutim, stopirali odlazak... 

Godinu kasnije, Real je za Vilju nudio 25 miliona i Alvara Negreda, odgovor je ponovo bio ne. 

Na kraju se jedan od najboljih evropskih napadača tog vremena preselio u Barselonu 2010. za 40 miliona evra. 

Čelnici Valensije su sada poručili Realu da ako žele Rodriga moraju da plate otkupnu klauzulu koja iznosi 120 miliona evra. Samo pod tim uslovom napadač može da ide.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar