Србија, ипак, без Јокића...

"Мислим да нећемо моћи да рачунамо на Јокића", рекао је Антонић, али…

Кошарка 24.08.2018 | 14:15
Србија, ипак, без Јокића...
Сале је позвао све, али не ће се сви одазвати.

"На списку су 24 играча да бисмо могли да изаберемо оне који буду у могућности и спремни да играју, а већ смо пролазили ситуације да 10-12 не могу или неће. Ту је и рок ФИБА, која тражи имена месец дана раније. У току су разговори са играчима, ситуација се стално мења. Час овако, час онако", објаснио је ситуацију у којој се налази селектор кошаркаша Александар Ђорђевић пред наставак квалификација за Мундобаскет његов асистент, Јовица Антонић.

Он је у разговору за "Новости" открио и да ће "орлови" путовати на Крит на важан и тежак окршај са Грчком без Николе Јокића.

"Мислим да нећемо моћи да рачунамо на Јокића", рекао је Антонић, али…

"Са Богдановићем и Бјелицом је чиста ситуација, биће доступни за ове две утакмице. Надамо се да ћемо моћи да рачунамо и на Теодосића и Марјановића, само је питање ког дана ће се прикључити репрезентацији. Слично је и са играчима из евролигашких клубова, који су почели припреме за сезону и траже да се помери долазак њихових репрезентативаца", изнео је Антонић и додао:

"Ситуација није комфорна. Пријавили смо толики број играча да нас околности не би изненадиле".

"Орлови", који су у другу фазу понели оба пораза од Немачке из прве рунде, окупиће се 2, мада би комплетни могли да буду тек 8. септембра.

Пет дана пред меч у Хераклиону.

Ево комплетног списка који је Ђорђевић објавио ове среде.

Ђорђевић позвао СВЕ! На ширем списку кандидата за мечеве против Грчке и Естоније налазе се сви српски НБА играчи и готово сви расположиви освајачи медаља на ОИ и ЕП.

Селектор Србије Александар Ђорђевић објавио је имена 24 играча од којих ће саставити тим који ће започети другу фазу квалификација за Светско првенство у Кини 2019.

Национални тим ће се окупити 2. септембра у Београду и 10 дана се припремати за утакмице са Грчком и Естонијом.

Грцима "орлови" гостују 13. септембра на Криту, а Естонију дочекују три дана касније у београдској дворани "Александар Николић".

На списку су:

1. Богдан Богдановић (Сакраменто Кингс)
2. Немања Бјелица (Сакраменто Кингс)
3. Милош Теодосић (Лос Анђелес Клиперс)
4. Бобан Марјановић (Лос Анђелес Клиперс)
5. Никола Јокић (Денвер Нагетс)
6. Немања Недовић (Армани)
7. Драган Милосављевић (Уникаха)
8. Никола Калинић (Фенербахче)
9. Стефан Јовић (Бајерн)
10. Владимир Лучић (Бајерн)
11. Стеван Јеловац (Бамберг)
12. Огњен Кузмић (Реал)
13. Стефан Бирчевић (Банвит)
14. Марко Симоновић (Зенит)
15. Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс)
16. Никола Милутинов (Олимпијакос)
17. Василије Мицић (Ефес)
18. Стефан Пено (Алба)
19. Алекса Аврамовић (Варезе)
20. Дејан Тодоровић (Мурсија)
21. Никола Јовановић (Црвена звезда)
22. Огњен Добрић (Црвена звезда)
23. Алекса Раданов (Црвена звезда)
24. Ђорђе Гагић (Партизан)

Ђорђевићева амбиција је да окупи сву петорицу актуелних НБА играча, од којих је у последњој акцији, пре два месеца, имао на располагању само Марјановића.

Богдановић и Бјелица најавили су да ће играти, од Теодосића до сада није било експлицитне потврде, а највећа "енигма" је Никола Јокић.

Сомборац прошлог лета није наступио на Еуробаскету како би се што боље спремио за кључну сезону, док у јуну није могао да се одазове јер је био пред потписивањем новог уговора са Денвер Нагетсима, вредног 148 милиона долара, али је био у СПЕНС-у да подржи другове у окршају са Немачком.

Чини се да сада нема очигледне препреке и да би после паузе од две године требало да заигра за "орлове", међутим, са играчима тог калибра се једноставно никад не зна.

Ако изузмемо недовољно опорављеног Милана Мачвана, као и "пензионисане" Стефана Марковића и Владимира Штимца, од играча који су освојили сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију и(ли) на Европском првенству у Истанбулу, нису позвани само Марко Гудурић и Бранко Лазић.

На табели групе Л, из које ће на Мундобаскет отићи најбоље три селекције, воде Немачка и Грчка са максималним учинком 6-0. Србија је трећа са 4-2, а следе Израел са 3-3, Грузија и Естонија са по 2-4.

У петом "прозору" Србија гостује Израелу 30. новембра, па дочекује Грчку 3. децембра, док се квалификације завршавају окршајима са Естонијом у гостима 21. фебруара и Израелом код куће 24. фебруара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар