Srbija, ipak, bez Jokića...

"Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića", rekao je Antonić, ali…

Košarka 24.08.2018 | 14:15
Srbija, ipak, bez Jokića...
Sale je pozvao sve, ali ne će se svi odazvati.

"Na spisku su 24 igrača da bismo mogli da izaberemo one koji budu u mogućnosti i spremni da igraju, a već smo prolazili situacije da 10-12 ne mogu ili neće. Tu je i rok FIBA, koja traži imena mesec dana ranije. U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako", objasnio je situaciju u kojoj se nalazi selektor košarkaša Aleksandar Đorđević pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket njegov asistent, Jovica Antonić.

On je u razgovoru za "Novosti" otkrio i da će "orlovi" putovati na Krit na važan i težak okršaj sa Grčkom bez Nikole Jokića.

"Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića", rekao je Antonić, ali…

"Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca", izneo je Antonić i dodao:

"Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile".

"Orlovi", koji su u drugu fazu poneli oba poraza od Nemačke iz prve runde, okupiće se 2, mada bi kompletni mogli da budu tek 8. septembra.

Pet dana pred meč u Heraklionu.

Evo kompletnog spiska koji je Đorđević objavio ove srede.

Đorđević pozvao SVE! Na širem spisku kandidata za mečeve protiv Grčke i Estonije nalaze se svi srpski NBA igrači i gotovo svi raspoloživi osvajači medalja na OI i EP.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je imena 24 igrača od kojih će sastaviti tim koji će započeti drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Nacionalni tim će se okupiti 2. septembra u Beogradu i 10 dana se pripremati za utakmice sa Grčkom i Estonijom.

Grcima "orlovi" gostuju 13. septembra na Kritu, a Estoniju dočekuju tri dana kasnije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Na spisku su:

1. Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings)
2. Nemanja Bjelica (Sakramento Kings)
3. Miloš Teodosić (Los Anđeles Klipers)
4. Boban Marjanović (Los Anđeles Klipers)
5. Nikola Jokić (Denver Nagets)
6. Nemanja Nedović (Armani)
7. Dragan Milosavljević (Unikaha)
8. Nikola Kalinić (Fenerbahče)
9. Stefan Jović (Bajern)
10. Vladimir Lučić (Bajern)
11. Stevan Jelovac (Bamberg)
12. Ognjen Kuzmić (Real)
13. Stefan Birčević (Banvit)
14. Marko Simonović (Zenit)
15. Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons)
16. Nikola Milutinov (Olimpijakos)
17. Vasilije Micić (Efes)
18. Stefan Peno (Alba)
19. Aleksa Avramović (Vareze)
20. Dejan Todorović (Mursija)
21. Nikola Jovanović (Crvena zvezda)
22. Ognjen Dobrić (Crvena zvezda)
23. Aleksa Radanov (Crvena zvezda)
24. Đorđe Gagić (Partizan)

Đorđevićeva ambicija je da okupi svu petoricu aktuelnih NBA igrača, od kojih je u poslednjoj akciji, pre dva meseca, imao na raspolaganju samo Marjanovića.

Bogdanović i Bjelica najavili su da će igrati, od Teodosića do sada nije bilo eksplicitne potvrde, a najveća "enigma" je Nikola Jokić.

Somborac prošlog leta nije nastupio na Eurobasketu kako bi se što bolje spremio za ključnu sezonu, dok u junu nije mogao da se odazove jer je bio pred potpisivanjem novog ugovora sa Denver Nagetsima, vrednog 148 miliona dolara, ali je bio u SPENS-u da podrži drugove u okršaju sa Nemačkom.

Čini se da sada nema očigledne prepreke i da bi posle pauze od dve godine trebalo da zaigra za "orlove", međutim, sa igračima tog kalibra se jednostavno nikad ne zna.

Ako izuzmemo nedovoljno oporavljenog Milana Mačvana, kao i "penzionisane" Stefana Markovića i Vladimira Štimca, od igrača koji su osvojili srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju i(li) na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, nisu pozvani samo Marko Gudurić i Branko Lazić.

Na tabeli grupe L, iz koje će na Mundobasket otići najbolje tri selekcije, vode Nemačka i Grčka sa maksimalnim učinkom 6-0. Srbija je treća sa 4-2, a slede Izrael sa 3-3, Gruzija i Estonija sa po 2-4.

U petom "prozoru" Srbija gostuje Izraelu 30. novembra, pa dočekuje Grčku 3. decembra, dok se kvalifikacije završavaju okršajima sa Estonijom u gostima 21. februara i Izraelom kod kuće 24. februara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar