Какав вам је осјећај - може ли Звезда у ЛШ?!

Чему да се нада Црвена звезда у Салцбургу, када се наредне среде од 21 сат буде играо реванш меч плеј-офа за елитно фудбалско такмичење?

Фудбал 24.08.2018 | 22:30
Какав вам је осјећај - може ли Звезда у ЛШ?!
Ако је судити по слици која је емитована са стадиона “Рајко Митић” делује да голова неће бити ни у реваншу, ни у продужецима, ни после пенала… И црвено-бели и Салцбург су одиграли тако опрезно, затворено и дисциплиновано, да није искључено да се победник на крају одреди жребом. 

Наравно да то није могуће и наравно да ће вероватно један детаљ одлучити ко ће бити учесник Лиге шампиона. 

Па, који би то детаљ могао да буде?

Да почнемо од госта на јучерашњој утакмици. Салцбург је неколико пута покушавао да се домогне групне фазе Лиге шампиона, али увек би застао на последњем кораку, у плеј-офу. 

Први пут до плеј-офа Салцбург је стигао 2009/10, али га је Макаби из Хаифе прописно „изударао“ (1:2, 0:3). Године 2009/10. опет су им на пут стали Израелци, овог пута у плеј-офу је био бољи Хапоел из Тел Авива (2:3, 1:1). Иако су солидно играли у Лиги Европе, на путу ка Лиги шампиона су редовно посртали, па их је тако 2012/13. у 2. колу квалификација избацио Диделанж (?!). Малме је преко Салцбурга прошао кроз-плеј оф и отишао у Лигу шампиона 2014/15, а 2016/17. и Динамо из Загреба. У сезони 2017/18. Ријека је елиминисала Салцбург у 3. колу квалификација за Лигу шампиона, а онда су у Лиги Европе стигли до полуфинала где их је засутавио Олимпик из Марсеља. 

Дакле, јасно је зашто је Салцбург у Београду оставио слику “квалитетне екипе, која није шутнула на гол”. У питању је страх или опрез, јер су се толико пута оклизнули на путу ка ЛИги шампиона да већ почиње да се прича о некаквом проклетству. на свом терену ће вероватно одиграти за нијансу агресивније, али тешко је поверовати да ће баш нагрнути на гол црвено-белих. 

Салцбург јесте озбиљна екипа. То говоре његови резултати, 14 узастопних утакмица (такмичарских и пријатељских) Асутријанци нису изгубили. И не само то, већ у последњих шест нису примили ни гол. И ако погледамо резултате свих 14 мечава, не можемо да не приметимо да су у само два вадили лопту из мреже. А, није да су баш играли само с пацерима. Ред Бул је на стадиону “Рајо Митић” држао углавном лопту у својим ногама. Статистика каже да им је посед био 61 одсто и то се видело. Гости су имали 512 пасова, наспрам Звездиних 313, а коплатирали суи х 367, док је домаћин то учинио 187 пута. Али, фудбал није само статистика, што су најбоље могли да потврде Дегенек или Стојиљковић, да су којим случајем искористили шансе. 

И још које слово о Аустријанцима. Много трче, “немачки” су пожртвовани, дисциплиновани и одлично читају противника, јер су Звездину игру свели на “да сачувамо гол, па ако нешто урадимо напред…”

Оно што јесте чињеница то је да Црвена звезда никада није била ближа Лиги шампиона. Лични утисак је да је сада ближа него оне године када је играла с Динамом из Кијева. Црвено-бели су шпијунирали противника, сигурно погледали много видео материјала, али потпуно је друга ствар када против неког изађеш на терен и осетиш његову снагу. Дакле, Црвена звезда сада зна с ким има посла и сигурно ће се другачије припремити за наредни меч. Салцбург је играо полуфинале Лиге Европе, а Звезда му је парирала и по шансама била ближа победи. 

Добра ствар је и та што ће српски шампион у Салцбургу имати подршку навијача, а зна се да црвено-бели могу за десетине процената да одиграју боље када им Делије дувају у једра. 

Лекарски тим нашег представника у квалификацијама за Лигу шампиона имаће до наредне среде пуне руке посла како би све играче оспособио за утакмицу. Утакмицу са Салцбургом под ињекцијама су играли Немања Радоњић, Филип Стојковић и Вујадин Савић, а ровит је и Лоренцо Ебисилијо. 

Црвена звезда је у Београду паметно одиграла утакмицу. Било је важно не изгубити и не примити гол у сабласној атмосфери стадиона у Љутице Богдана. У том су успели, али сада их чека тежи део посла. Дати Салцбургу гол у Аустрији. Београђанима ће у реваншу требати више играча који би одиграли на нивоу Милоше Дегенека или Бранка Јовичића у првом сусрету. 

Жонатан Кафу је дебитовао, међутим, игра очекивано није била убедљива. До реванш меча неће имати баш превише времена за адаптацију, међутим, од играча који је имао квалитет да наступа за Бордо, баш то се очекује. 

“Завршено је прво полувреме утакмице са Салцбзургом, идемо следеће среде на реванш у Аустрију да пробамо да победимо. Носили смо се са њима, гледали у очи и немамо чега да се плашимо. Никада и нисмо", рекао је Милојевић”, рекао је Владан Милојевић, тренер Црвене звезде.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боксо

24.08.2018 20:39

Мозе И мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

24.08.2018 23:25

Наравно да може и сигуран сам да ће проћи,али осим играче Салцбурга морају побиједити и УЕФА мафију јер ће они учинити све да прође РБ Салцбург и то ће се прво видјети код одабира судија и ту очекујем да буду Нијемац или Швајцарац,па да суђење буде скандалозно.Чињеница да је однос на кладионици 1,57 на њих,а 6,5 на ЦЗ говори у прилог те претпоставке.