Вучић; Нисмо ни близу договора

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Београд и Приштина нису ни близу договора, али да ће обавестити грађане ако до договора дође.

Република Српска 24.08.2018 | 12:16
Вучић; Нисмо ни близу договора
Вучић је додао и да ће представити тај споразум.

"Врло је тешко постићи било какав договор. Нисмо близу договора, договора нема... Да смо ми близу решења нисмо, много смо далеко... Ако буде дошло до договора обавестићу народ комплетно", рекао је Вучић. 

Упитан о томе што Албанци из Бујановца, Прешева и Медвеђе иду у Тирану на разговоре, Вучић је рекао да нема страхове "од кандидовања тема и жеља многих које се нису промениле". 

"Да сачекамо резултате па да видимо ко је шта добио, а шта изгубио. У евентуалном споразуму са Албанцима морамо да знамо да смо сви помало изгубили", рекао је Вучић новинарима на Бежанијској коси. 

Он је додао да ће наредних дана видети и председника Косова Хашима Тачија и премијера Албаније Едија Раму. 

Вучић каже да се Срби са КиМ и даље "тихо исељавају", да држава то покушава на различите начине да спречи, поред осталог и куповином земљишта, али да тешко иде. 

Председник је рекао да му је најсмешније када о Чаглавици надомак Приштине причају они који су српску земљу у том месту продали Албанцима. 

"Када се појави Мома Трајковић и говори о томе дође ми да се ухватим за главу и кажем 'шта је ово'... Ви који сте препродали пола српске земље у околини Приштине да нам данас солите памет како и на који начин да штитимо своје интересе", рекао је Вучић новинарима у Београду. 

Он је нагласио да у месту које је било симбол српске државности, Косову Пољу, данас више нема Срба, а да их је мало остало у Бресју, Угљару, Чаглавици...

"Мало је Срба остало или их нема у тим местима због стручњака који су носили кишобран Мадлен Олбрајт и тако бринули о Србији. Они нам данас држе патриотске придике", нагласио је он.

Да би земља ишла напред, како је рекао, мора да се сачува мир, да се гледа у будућност, а не у сукобе и прошлост.

"А, ако неко мисли да се плашим Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, тај не познаје мене и не познаје српски дух. Мислим да је време да размишљамо главом", закључио је Вучић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Саса

24.08.2018 10:27

Веома паметно.Пустите рат јер то никоме није брат.Окренути се будуцности и засуци рукаве и радити а не пуска и убијати недузне.Да је се Југа разисла мирно били би сада сви Свицарска а зато због националиста смо сада највеца биједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ессо

24.08.2018 10:36

Никад не би били Свицарска, били би иста биједа као и сада, само без људских зртава и разарања. Народи са ових простора нису навикли на демократију, само на цврсту руку.

Name

Погледај дом анђеле

24.08.2018 12:07

Како је могуће да се годинама разговара, преговара о неком проблему, а да се није макло с мртве тачке.?.. Како је могуће да са сваког састанка, који траје сатима, не буде закљуцак са минималним помацима, у смислу разријешења проблема?.. Не треба се обазирати на приче оних који су продали своје, доље је остао већински српски сјевер Косова, остале су Светиње, које су споменици свјетске културе... Шиптарима не треба попуштати, треба имати дефинисан свој минимун захтјева, да би се нешто постигло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2018 13:29

Помакло се таман толико да је преко 100 дрзава признало Косово а сад слиједи столица у УН.А ти види ко попуста?

Name

Кики

24.08.2018 22:24

О, ђе си душе, нисам те препозн’о....

ОДГОВОРИТЕ