Истрага због дискриминације жена!

Фудбалски савез Италије покренуо је истрагу после иницијативе навијача Лација да се женама забрани улаз на одређени део северне трибине Олимпијског стадиона.

Фудбал 24.08.2018 | 13:30
Истрага због дискриминације жена!
Конзервативни део навијача Лација, иначе познатог као десничарског клуба, пре почетка суботње утакмице против Наполија, испред стадиона делио је летке посетиоцима.

"Северна трибина за нас представља свети простор, окружење с неписаним законом који се поштује. Првих неколико редова, као и увек, били су ровови. У рову не дозвољавамо да буду жене, супруге и девојке, па их позивамо да буду позициониране од десетог реда", писало је на летку. 

Управа Лација је за то окривила "неколицину навијача" и поручила да је "против сваког вида дискриминације". 

Како је пренео Би-Би-Си (ББЦ), Фудбалски савез Италије покренуо је истрагу. Италијанска агенција АНСА је у понедељак пренела да је полиција идентификовала особе које су делиле летке и да би могла да покрене истрагу због сексуалне дискриминације. 

Портпарол Лација Артуро Дијаклоне рекао је да у клубу нису знали за иницијативу дела својих навијача. 

"То није став друштва. Има много навијача Лација, а ова иницијатива је потекла од неколицине. Не можемо увек да интервенишемо и спречимо политичке некоректне акције попут ове", рекао је он. 

Лацио је прошле сезоне кажњен због својих навијача, који су користили налепнице с ликом јеврејске девојчице жртве Холокауста Ане Франк у дресу њиховог градског ривала Роме.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар