Istraga zbog diskriminacije žena!

Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu posle inicijative navijača Lacija da se ženama zabrani ulaz na određeni deo severne tribine Olimpijskog stadiona.

Fudbal 24.08.2018 | 13:30
Istraga zbog diskriminacije žena!
Konzervativni deo navijača Lacija, inače poznatog kao desničarskog kluba, pre početka subotnje utakmice protiv Napolija, ispred stadiona delio je letke posetiocima.

"Severna tribina za nas predstavlja sveti prostor, okruženje s nepisanim zakonom koji se poštuje. Prvih nekoliko redova, kao i uvek, bili su rovovi. U rovu ne dozvoljavamo da budu žene, supruge i devojke, pa ih pozivamo da budu pozicionirane od desetog reda", pisalo je na letku. 

Uprava Lacija je za to okrivila "nekolicinu navijača" i poručila da je "protiv svakog vida diskriminacije". 

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu. Italijanska agencija ANSA je u ponedeljak prenela da je policija identifikovala osobe koje su delile letke i da bi mogla da pokrene istragu zbog seksualne diskriminacije. 

Portparol Lacija Arturo Dijaklone rekao je da u klubu nisu znali za inicijativu dela svojih navijača. 

"To nije stav društva. Ima mnogo navijača Lacija, a ova inicijativa je potekla od nekolicine. Ne možemo uvek da intervenišemo i sprečimo političke nekorektne akcije poput ove", rekao je on. 

Lacio je prošle sezone kažnjen zbog svojih navijača, koji su koristili nalepnice s likom jevrejske devojčice žrtve Holokausta Ane Frank u dresu njihovog gradskog rivala Rome.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar