Фудбалер Ајакса се опоравља послије коме!

Стање фудбалера Ајакса Абделхака Нурија се поправља, више од годину дана откако му је позлило током пријатељске утакмице и претрпљеног оштећења мозга.

Фудбал 24.08.2018 | 12:30
Фудбалер Ајакса се опоравља послије коме!
У интервјуу холандској телевизији НОС који је емитован током викенда, Нуријев брат Абдерахим рекао је да породица није одустала и да се нада потпуном опоравку.

Он је навео да је његов брат прво био у коми, али да се од почетка године стање постепено побољшавало и да сад може да комуницира померајући уста и обрве.

"Ако упоредим с пређашњим стањем, тренутно његов опоравак иде добро. Много боље", рекао је Абдерахим Нури.

Он је, ипак, додао да је физичко стање његовог брата озбиљно нарушено, пошто се од јула није кретао.

Абделхак Нури се прошлог јула током пријатељске утакмице са Вердером срушио на траву, пошто је имао проблема са срцем. Он је одмах хеликоптером пребачен у болницу у Аустрији, а лекари су саопштили да је тада 20-годишњи везни играч у стабилном стању, да његово срце нормално ради, али су тестови показали оштећења на мозгу.

Нури је прошао Ајаксову школу фудбала и био је један од најталентованијих играча амстердамског клуба. Ајакс је пре два месеца саопштио да фудбалер није имао адекватну лекарску помоћ на терену и прихватио је одговорност за последице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар