Fudbaler Ajaksa se oporavlja poslije kome!

Stanje fudbalera Ajaksa Abdelhaka Nurija se popravlja, više od godinu dana otkako mu je pozlilo tokom prijateljske utakmice i pretrpljenog oštećenja mozga.

Fudbal 24.08.2018 | 12:30
Fudbaler Ajaksa se oporavlja poslije kome!
U intervjuu holandskoj televiziji NOS koji je emitovan tokom vikenda, Nurijev brat Abderahim rekao je da porodica nije odustala i da se nada potpunom oporavku.

On je naveo da je njegov brat prvo bio u komi, ali da se od početka godine stanje postepeno poboljšavalo i da sad može da komunicira pomerajući usta i obrve.

"Ako uporedim s pređašnjim stanjem, trenutno njegov oporavak ide dobro. Mnogo bolje", rekao je Abderahim Nuri.

On je, ipak, dodao da je fizičko stanje njegovog brata ozbiljno narušeno, pošto se od jula nije kretao.

Abdelhak Nuri se prošlog jula tokom prijateljske utakmice sa Verderom srušio na travu, pošto je imao problema sa srcem. On je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Austriji, a lekari su saopštili da je tada 20-godišnji vezni igrač u stabilnom stanju, da njegovo srce normalno radi, ali su testovi pokazali oštećenja na mozgu.

Nuri je prošao Ajaksovu školu fudbala i bio je jedan od najtalentovanijih igrača amsterdamskog kluba. Ajaks je pre dva meseca saopštio da fudbaler nije imao adekvatnu lekarsku pomoć na terenu i prihvatio je odgovornost za posledice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar