Ришарлисон се већ исплаћује Евертону!

Скупоцено појачање из Вотфорда после другог кола је у врху листе стрелаца Премијер лиге.

Фудбал 24.08.2018 | 12:00
Ришарлисон се већ исплаћује Евертону!
Млади бразилски нападач Ришарлисон (21), око чијег трансфера се овог лета подигла прилична "прашина", поставио је себи високе циљеве након успешног почетка каријере у Евертону.

Он је у прва два кола енглеског првенства постигао три поготка, по чему је изједначен са Серхиом Агуером (Манчестер сити) и Садиом Манеом (Ливерпул).

"Желим да будем најбољи стрелац Премијер лиге, да уведем Евертон у Лигу шампиона и постанем 'А' репрезентативац Бразила", рекао је Ришарлисон.

Он је из Вотфорда стигао на "Гудисон парк" у трансферу који би реализацијом свих бонуса могао да достигне 50 милиона фунти.

С обзиром на то да је за њим тек једна сезона у Европи, током које је играо добро само у првих неколико месеци, многи су га наводили као пример "ненормалног" раста цена играча у енглеском фудбалу. Ришарлисон обећава да ће бити далеко бољи и константнији, него што је био у лондонском клубу.

"Осећам се далеко спремнијим. Сада знам ритам и начин игре у Премијер лиги, а то ће ми помоћи да остварим своје циљеве".

Бразилски селектор Тите није га позвао за предстојеће пријатељске утакмице.

"Био сам нервозан, чекао сам списак уз много нестрпљења... Нажалост, овог пута ми се није десило, али желим да будем спреман ако се у будућности укаже шанса", завршио је некадашњи првотимац Флуминензеа.

Евертон са четири од могућих шест бодова заузима седмо место на табели, а у следећем колу чека га гостовање Борнмуту, као лепа прилика да увећа свој салдо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар