Rišarlison se već isplaćuje Evertonu!

Skupoceno pojačanje iz Votforda posle drugog kola je u vrhu liste strelaca Premijer lige.

Fudbal 24.08.2018 | 12:00
Rišarlison se već isplaćuje Evertonu!
Mladi brazilski napadač Rišarlison (21), oko čijeg transfera se ovog leta podigla prilična "prašina", postavio je sebi visoke ciljeve nakon uspešnog početka karijere u Evertonu.

On je u prva dva kola engleskog prvenstva postigao tri pogotka, po čemu je izjednačen sa Serhiom Aguerom (Mančester siti) i Sadiom Maneom (Liverpul).

"Želim da budem najbolji strelac Premijer lige, da uvedem Everton u Ligu šampiona i postanem 'A' reprezentativac Brazila", rekao je Rišarlison.

On je iz Votforda stigao na "Gudison park" u transferu koji bi realizacijom svih bonusa mogao da dostigne 50 miliona funti.

S obzirom na to da je za njim tek jedna sezona u Evropi, tokom koje je igrao dobro samo u prvih nekoliko meseci, mnogi su ga navodili kao primer "nenormalnog" rasta cena igrača u engleskom fudbalu. Rišarlison obećava da će biti daleko bolji i konstantniji, nego što je bio u londonskom klubu.

"Osećam se daleko spremnijim. Sada znam ritam i način igre u Premijer ligi, a to će mi pomoći da ostvarim svoje ciljeve".

Brazilski selektor Tite nije ga pozvao za predstojeće prijateljske utakmice.

"Bio sam nervozan, čekao sam spisak uz mnogo nestrpljenja... Nažalost, ovog puta mi se nije desilo, ali želim da budem spreman ako se u budućnosti ukaže šansa", završio je nekadašnji prvotimac Fluminenzea.

Everton sa četiri od mogućih šest bodova zauzima sedmo mesto na tabeli, a u sledećem kolu čeka ga gostovanje Bornmutu, kao lepa prilika da uveća svoj saldo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar