"Све сам радио да спасим фирму"

Бивши директор Пословног задружног савеза "Агросемберија" Миле Мирковић, који се терети за утају пореза и неизмиривање обавеза, рекао је у завршној ријечи у Основном суду у Бијељини да је све новчане трансакције радио с циљем да спаси "Агросемберију" и производњу млијека.

Република Српска 23.08.2018 | 22:53
"Све сам радио да спасим фирму"
"За све имам доказе и за сваку наплаћену и исплаћену марку имам покриће. Свјесно сам кршио прописе да бих спријечио блокирање откупа млијека и евентуалне пропасти око 180 произвођача млијека", јасан је Мирковић који се у овом предмету сам бани.

“Ради се о Закону о пољопривредним задругама који је, према мом мишљењу, неуставан и по члану 48. сва имовина се задрузи одузима, а остају мени обавезе што нигдје није забиљежено у свијету. Сви ти документи су приложени тако да сам ја доказао да није било никакве намјере о злоупотреби положаја, с обзиром на то да су се догађаји одвијали 2014. године кад су биле поплаве и кад је требало помоћи земљорадницима у редовној исплати млијека", рекао је Марковић.

У оптужници, коју заступа тужилац Окружног тужилаштва Бијељина Сања Бошковић, наведено је да је Мирковић, иако је Пореска управа Републике Српске блокирала жиро-рачун „Агросемберије“ због дуга од око 80.000 КМ на име пореза и доприноса, наставио да послује с фармерима у Семберији, те им је откупљено млијеко исплаћивао тако што је фактуре купцу млијека из Градачца испостављао посредством Земљорадничке задруге „Међаши“ и новоформираног предузећа „Подриње комерц“.

“Немају ниједан аргумент, јер нису утврдили ни коме ни како ни када сам извршио противправну корист било ком од повјерилаца, тако да очекујем ослобађајућу пресуду”, рекао је Миле Марковић за БН ТВ.

Изрицање пресуде заказано је за 27. август ове године.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Заре

23.08.2018 17:13

Ко је и коме продао и дао у закуп земљу ПД Семберија?? Ко и коме је продао фарму крава (земљу) под Обријежи?? Да је г. Мирковић пустио да пољопривредници подигну кредите у ,,патриотским" банкама сада не би било суђења. Миле Мирковић, за министра пољопривреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

23.08.2018 20:43

Јеси давао сељацима ал ниси ЊИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

26.08.2018 14:06

Закон о пољоп.задругама којим је одузета имовина задруга или акције задругара и радника је унистио задругарство.Ако Додик сматра да је то добар закон ето му сансе послије избора да преузме коју год хоце задругу у Српској.Тад цемо видјети колико вриједи.Исто предлазем свим директорима јавних предузеца,рудника и термоелектрана,мтела и других да се одмах лате посла и без имовине и средстава с пренесеним обавезама крену напријед.Ту је кривица и до Глигорица који је све то отимање посматрао и цутао.