"Sve sam radio da spasim firmu"

Bivši direktor Poslovnog zadružnog saveza "Agrosemberija" Mile Mirković, koji se tereti za utaju poreza i neizmirivanje obaveza, rekao je u završnoj riječi u Osnovnom sudu u Bijeljini da je sve novčane transakcije radio s ciljem da spasi "Agrosemberiju" i proizvodnju mlijeka.

Republika Srpska 23.08.2018 | 22:53
"Sve sam radio da spasim firmu"
"Za sve imam dokaze i za svaku naplaćenu i isplaćenu marku imam pokriće. Svjesno sam kršio propise da bih spriječio blokiranje otkupa mlijeka i eventualne propasti oko 180 proizvođača mlijeka", jasan je Mirković koji se u ovom predmetu sam bani.

“Radi se o Zakonu o poljoprivrednim zadrugama koji je, prema mom mišljenju, neustavan i po članu 48. sva imovina se zadruzi oduzima, a ostaju meni obaveze što nigdje nije zabilježeno u svijetu. Svi ti dokumenti su priloženi tako da sam ja dokazao da nije bilo nikakve namjere o zloupotrebi položaja, s obzirom na to da su se događaji odvijali 2014. godine kad su bile poplave i kad je trebalo pomoći zemljoradnicima u redovnoj isplati mlijeka", rekao je Marković.

U optužnici, koju zastupa tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Sanja Bošković, navedeno je da je Mirković, iako je Poreska uprava Republike Srpske blokirala žiro-račun „Agrosemberije“ zbog duga od oko 80.000 KM na ime poreza i doprinosa, nastavio da posluje s farmerima u Semberiji, te im je otkupljeno mlijeko isplaćivao tako što je fakture kupcu mlijeka iz Gradačca ispostavljao posredstvom Zemljoradničke zadruge „Međaši“ i novoformiranog preduzeća „Podrinje komerc“.

“Nemaju nijedan argument, jer nisu utvrdili ni kome ni kako ni kada sam izvršio protivpravnu korist bilo kom od povjerilaca, tako da očekujem oslobađajuću presudu”, rekao je Mile Marković za BN TV.

Izricanje presude zakazano je za 27. avgust ove godine.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zare

23.08.2018 17:13

Ko je i kome prodao i dao u zakup zemlju PD Semberija?? Ko i kome je prodao farmu krava (zemlju) pod Obriježi?? Da je g. Mirković pustio da poljoprivrednici podignu kredite u ,,patriotskim" bankama sada ne bi bilo suđenja. Mile Mirković, za ministra poljoprivrede.

ODGOVORITE
Name

Ma

23.08.2018 20:43

Jesi davao seljacima al nisi NJIMA.

ODGOVORITE
Name

Valter

26.08.2018 14:06

Zakon o poljop.zadrugama kojim je oduzeta imovina zadruga ili akcije zadrugara i radnika je unistio zadrugarstvo.Ako Dodik smatra da je to dobar zakon eto mu sanse poslije izbora da preuzme koju god hoce zadrugu u Srpskoj.Tad cemo vidjeti koliko vrijedi.Isto predlazem svim direktorima javnih preduzeca,rudnika i termoelektrana,mtela i drugih da se odmah late posla i bez imovine i sredstava s prenesenim obavezama krenu naprijed.Tu je krivica i do Gligorica koji je sve to otimanje posmatrao i cutao.