Мектић у центру са мигрантима

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић посјетио је данас Унско-сански кантон гдје је са представницима локалних власти разговарао о смјештају и збрињавању миграната који бораве на овом подручју.

Република Српска 23.08.2018 | 22:54
Мектић у центру са мигрантима
Током посјете, министар Мектић се састао са министром унутрашњих послова УСК Анелом Рамићем и в.д. полицијским комесаром Шером Дружићем са којима је разговарао о безбједносној ситуацији и мјерама које подузимају за очување јавног реда и мира.

Овом приликом Мектић се захвалио полицији УСК на исказаној професионалности и ангажману у рјешавању мигрантске ситуације на подручју овог кантона.



Такође, министар Мектић је посјетио Велику Кладушу гдје је са члановима општинског вијећа разговарао о смјештају миграната који се тренутно налазе у шаторском насељу у овој општини.

Мектић је заједно са шефом мисије Међународне организације за миграције Петером Ван дер Ауwераертом посјетио прихватни центар Седра код Цазина гдје су тренутно смјештене мигрантске породице са дјецом.

Од почетка године регистрован је улазак 11.376 миграната у Босну и Херцеговину, чији крајњи циљ су земље Западне Европе и према подацима са терена већина њих је већ напустила територију наше земље.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ђорђе

23.08.2018 14:38

Подршка за Мектића и Босића, прије свега видно два поштена човјека. До Ослобођења, поздрав свим добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

23.08.2018 16:12

Јел и ова плавуса мигрант да је идем повест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

23.08.2018 21:22

Мигранти су људи, информација за оне који се језе од њих. Замислите како ми зивимо, кад од миграната нико не зели да остане код нас . Мектицу само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један обични Рус

23.08.2018 22:06

Министре, мислим да је постено да обидете и оне којима је забрањен улазак у БиХ, а који нису усли као мигранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Рус

24.08.2018 08:08

Не баљезгај без везе, паметнији си када шутиш!

Name

Прифесионалац

24.08.2018 06:23

Мектич обавља свој посао професионално, обилази терен да има праве информације. Већина миграната су од муке натјерани да тумарају, до коналног одредишта, западне Европе. Проблем је што се земље ЕУ не понашају како треба, а ми смо им на пропутивању, довољно очајни условима живљења, да се не треба бојати да ће остати...

ОДГОВОРИТЕ