Изборне листе креирао ГО СДС?

Додик иза којег остају три уништене банке, јавна предузећа у колапсу, хорор од здравственог система, да не би причао о проблемима које није успио ријешити за 12 година, баци удицу а разни се похватају. Додик и СНСД се боје избора, а гласа Бањалучана највише, и овим измишљотинама настоје бираче да задрже у становима како би излазност незадовољних била што мања, истиче у разговору за Вијести чланица Предсједништва СДС-а Александра Пандуревић.

Република Српска 23.08.2018 | 13:36
Изборне листе креирао ГО СДС?
Коментаришући Додикове изјаве око споразума са америчком агенцијом УСАИД, Пандуревићева је рекла да Додик добро зна да бирачи у Републици Српској не гледају наклоно на Американце, да су им много ближи и дражи Руси и онда прави представе.

"У свему том дјелује као да се посвађао сам са собом и да се више не може да усагласити чак ни са премијерком Жељком Цвијановић. До јуче су нас премијерка Цвијановић и Додикови медији убјеђивали да је она постигла врхунски успјех у Вашингтону, те да односи америчке администрације и Владе РС никада нису били бољи. Прекјуче су ти исти медији најавили брисање имена Милорада Додика са америчке црне листе, а онда су нам јуче Американци постали поново непријатељи", рекла је она.

Према њеним ријечима у "СНСД-у треба да се договоре је ли важи оно што су причали у понедељак или оно што су рекли у уторак".

На питање јесу ли истинити наводи да су представници америчке амбасаде преко ње лично утицали на креирање изборне листе унутар СДС-а, Пандуревићева је рекла да су то најобичније будалаштине СНСД-ових порталоида које махом уређују новинари РТРС.

"Изборне листе креира Главни одбор и свако ко жели нешто утицати, морао би утицати бар на половину Главног одбора, а то је 50 чланова", казала је Пандуревићева.

Говорећи о изборима, казаја је да СДС занима да бирачима представи свој програм економске обнове Српске.

"Програм који треба да омогући отварање нових радних мјеста веће плате и пензије, и то кроз конкретне олакшице привреди и инвеститорима, враћање у буџет ставке – подстицај извозу, повећање пољопривредних подстицаја. Наш план је да од РС направимо атрактивно мјесто на које ће озбиљни инвеститори радо долазити, а млади ће је видјети као своју перспективу умјесто што су тренутно једини извозни производ. Наш план је да РС свима буде мајка, а не маћеха народу, а мајка само неколицини породица које управљају свим пословима" казала је она, наводећи да их "итекако занима зашто се Република Српска задужила на Бечкој берзи код банака из Федерације и Републике Српске по камати која је три одсто већа од оне коју би платили тим истим банкама за кредит овдје".

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Крка кркадон

23.08.2018 11:58

Александра вама све поциње И заврсва се са Бајом немате ви никакав програм оправка РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.08.2018 12:18

Нек ти знас као и ови твоји који нас полако али сигурно исељавају...

Name

кикирики

23.08.2018 12:22

Из тог разлога и продју на изборима како продју...

Name

ре

23.08.2018 12:41

Кркане, иди ти на ртрс

Name

црис

23.08.2018 12:52

Слажем се са коментаром у потпуности,али исто тако се слажем да је вријеме и овима да се склоне да не би тај програм опоравка био још потребнији.

Name

Е

23.08.2018 12:02

Мене неће задржти, излазим 100%, али мој глас не ће добити ни он а ни ви. Х

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2018 13:15

ХДЗ зна се

Name

ТОРРО

23.08.2018 14:02

ПОТПРЕДСЈЕДНИЦЕ СДСа ГОСПОДЈО АЛЕКСАНДРА ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА ЈЕ ДОДИК У ДОБОЈУ СА ОБРЕНОМ И ДА СЕ ВЕСЕЛО ДРУЖЕ !!! ПИТАМ ВАС КО ЈЕ ЧИЈИ У ОВОЈ ИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ - ИЛИ БОЛЕСТ "ПАПАКА" ПРЕЛАЗИ У ЕПИДЕМИЈУ !!! А ТРАЖИТЕ ОД ГРАЂАНА ДА СЕ БОРЕ И РИЗИКУЈУ ПОСАО ДА БИ ВАС ПОДРЖАЛИ - СРАМОТА!!! РЕЦИТЕ ЈАВНО ДА ЛИ ПОДНОСИТЕ ОСТАВКУ НА СВЕ ФУНКЦИЈЕ АКО ИЗГУБИТЕ ИЗБОРЕ... МНОГИ ГРАЂАНИ КОЈИ ВАС ПОДРЖАВАЈУ ЋЕ ИЗГУБИТИ ПОСАО... А ШТА ЋЕТЕ ВИ СА ПРВЕ ПОЗИЦИЈЕКОМПЕНЗАЦИОНЕ ЛИСТЕ СДС-а ?

Name

Иди

24.08.2018 07:21

Зато што не гласаш, зато си и дошао у ситуацију да мораш бјежати из своје земље. Јадниче.

Name

Блиц

23.08.2018 12:04

Драга Александра велики си борац горе у заиедницким институцијама али цини ми се да изјави несто погресно. Бираци у Српској нису наклони Американцима него су им дрази и близи Руси , па коме си ти наклоњена и ко ти је дрази. Додик ни једном ни неспомену Америку , него данасње особље Америцке амбасаде из просле администрације. Са нестрепљењем оцекујем вас програм јер то је сустина свега .

ОДГОВОРИТЕ
Name

'ре блиц

23.08.2018 12:39

Стета сто ниси заврсио филозофију

Name

Ре

23.08.2018 12:45

Нису наклоњени Американцима али јесу Доларима и еурима кад им ММФ позамљује да би “преживили”. Који сте ви одрони на овом свијету.

Name

ВелиборЗв

23.08.2018 12:24

Опозиција у РС има апсолутно право да доводи инвеститоре и инвестиције у Републику Српску.Ја нзн до сада ни једну.Урадите несто конкретно и казете ,,ми моземо и хоцемо да мјењамо РС".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порука СДС и Пандуреви;евој

23.08.2018 13:33

Ставити мораторијум на даље задуживање државе Влада РС убјеђен сам крије од својих грађана да ће се због дугодишњег одлагања реформе администрације, у наредном периоду морати отпустити велики број државних службеника, затим да Влада неће смјети да се додатно задужује за неисплативе пројекте тако да након потрошње милијарде и милијарде еура за парче аутопута неће моћи наставити градњу осталих дионица. РС је потребан друштвени консензус по коме нећемо додатно задуживати државу и тиме стављати окове будућим генерацијама. Ево овде поручујем СДС и гђи Пандуревић и свим друштвене структуре да са њима учествују у изради меморандума о заустављању даљег раста јавног дуга, што у суштини представља, МОРАТОРИЈУМ НА ДАЉЕ ЗАДУЖИВАЊЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ТЕКУЋЕ ПОТРОШЊЕ. Ми се у овом тренутку задужујемо да би финансирали постојеће кредитне обавезе, и ако тако наставимо томе нема краја. Наше дугове ћемо оставити будућим генерацијама што је злочин против РС. Навешћу да је Влада протеклих година толико презадужила РС да она без подршке ММФ, Свјетске банке и ЕУ више не може да добије кредите под прихватљивим условима на међународном тржишту капитала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.08.2018 17:15

Дуг РС је око 2,8 млд Еур.Посве мала пара,за озбиљне дрзаве.Додусе,с обзиром на тренутно стање насе економије,јест озбиљно бреме.Предвидам да це овај износ у будуцности расти,ко год доде на власт.Неминовно.Јер нам је економија таква, а и ниста се не мозе преко ноци.А и не вјерујем да је било ко од политицара у понуди,способан да проведе цитав низ циљаних мјера.Потребни су добри потези и вријеме.Вријеме је ту и без насе воље,а ово друго нисам сигуран.За нас је трзисна економија виса математика,а одлицно се сналазимо у економији какву смо имали у СФРЈ.

Name

банкар

23.08.2018 17:51

Кад ставе мораторијум како це се пемзије исплацивати,како це будзетлије добити плату,како врацати рате кредита.Социјални бунт је несто не избјезно само је питање ко це бити на власти данасња опозиција или позиција.

Name

БОБА

24.08.2018 19:52

ПОЗДРАВ ЗА АЛЕКСАНДРУ.

ОДГОВОРИТЕ