Izborne liste kreirao GO SDS?

Dodik iza kojeg ostaju tri uništene banke, javna preduzeća u kolapsu, horor od zdravstvenog sistema, da ne bi pričao o problemima koje nije uspio riješiti za 12 godina, baci udicu a razni se pohvataju. Dodik i SNSD se boje izbora, a glasa Banjalučana najviše, i ovim izmišljotinama nastoje birače da zadrže u stanovima kako bi izlaznost nezadovoljnih bila što manja, ističe u razgovoru za Vijesti članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević.

Republika Srpska 23.08.2018 | 13:36
Izborne liste kreirao GO SDS?
Komentarišući Dodikove izjave oko sporazuma sa američkom agencijom USAID, Pandurevićeva je rekla da Dodik dobro zna da birači u Republici Srpskoj ne gledaju naklono na Amerikance, da su im mnogo bliži i draži Rusi i onda pravi predstave.

"U svemu tom djeluje kao da se posvađao sam sa sobom i da se više ne može da usaglasiti čak ni sa premijerkom Željkom Cvijanović. Do juče su nas premijerka Cvijanović i Dodikovi mediji ubjeđivali da je ona postigla vrhunski uspjeh u Vašingtonu, te da odnosi američke administracije i Vlade RS nikada nisu bili bolji. Prekjuče su ti isti mediji najavili brisanje imena Milorada Dodika sa američke crne liste, a onda su nam juče Amerikanci postali ponovo neprijatelji", rekla je ona.

Prema njenim riječima u "SNSD-u treba da se dogovore je li važi ono što su pričali u ponedeljak ili ono što su rekli u utorak".

Na pitanje jesu li istiniti navodi da su predstavnici američke ambasade preko nje lično uticali na kreiranje izborne liste unutar SDS-a, Pandurevićeva je rekla da su to najobičnije budalaštine SNSD-ovih portaloida koje mahom uređuju novinari RTRS.

"Izborne liste kreira Glavni odbor i svako ko želi nešto uticati, morao bi uticati bar na polovinu Glavnog odbora, a to je 50 članova", kazala je Pandurevićeva.

Govoreći o izborima, kazaja je da SDS zanima da biračima predstavi svoj program ekonomske obnove Srpske.

"Program koji treba da omogući otvaranje novih radnih mjesta veće plate i penzije, i to kroz konkretne olakšice privredi i investitorima, vraćanje u budžet stavke – podsticaj izvozu, povećanje poljoprivrednih podsticaja. Naš plan je da od RS napravimo atraktivno mjesto na koje će ozbiljni investitori rado dolaziti, a mladi će je vidjeti kao svoju perspektivu umjesto što su trenutno jedini izvozni proizvod. Naš plan je da RS svima bude majka, a ne maćeha narodu, a majka samo nekolicini porodica koje upravljaju svim poslovima" kazala je ona, navodeći da ih "itekako zanima zašto se Republika Srpska zadužila na Bečkoj berzi kod banaka iz Federacije i Republike Srpske po kamati koja je tri odsto veća od one koju bi platili tim istim bankama za kredit ovdje".

BN TV

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Krka krkadon

23.08.2018 11:58

Aleksandra vama sve pocinje I zavrsva se sa Bajom nemate vi nikakav program opravka RS.

ODGOVORITE
Name

re

23.08.2018 12:18

Nek ti znas kao i ovi tvoji koji nas polako ali sigurno iseljavaju...

Name

kikiriki

23.08.2018 12:22

Iz tog razloga i prodju na izborima kako prodju...

Name

re

23.08.2018 12:41

Krkane, idi ti na rtrs

Name

cris

23.08.2018 12:52

Slažem se sa komentarom u potpunosti,ali isto tako se slažem da je vrijeme i ovima da se sklone da ne bi taj program oporavka bio još potrebniji.

Name

Е

23.08.2018 12:02

Мене неће задржти, излазим 100%, али мој глас не ће добити ни он а ни ви. Х

ODGOVORITE
Name

Re

23.08.2018 13:15

HDZ zna se

Name

TORRO

23.08.2018 14:02

POTPREDSJEDNICE SDSa GOSPODJO ALEKSANDRA DA LI ZNATE DA JE DODIK U DOBOJU SA OBRENOM I DA SE VESELO DRUŽE !!! PITAM VAS KO JE ČIJI U OVOJ IZBORNOJ KAMPANJI - ILI BOLEST "PAPAKA" PRELAZI U EPIDEMIJU !!! A TRAŽITE OD GRAĐANA DA SE BORE I RIZIKUJU POSAO DA BI VAS PODRŽALI - SRAMOTA!!! RECITE JAVNO DA LI PODNOSITE OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE AKO IZGUBITE IZBORE... MNOGI GRAĐANI KOJI VAS PODRŽAVAJU ĆE IZGUBITI POSAO... A ŠTA ĆETE VI SA PRVE POZICIJEKOMPENZACIONE LISTE SDS-a ?

Name

Idi

24.08.2018 07:21

Zato što ne glasaš, zato si i došao u situaciju da moraš bježati iz svoje zemlje. Jadniče.

Name

Blic

23.08.2018 12:04

Draga Aleksandra veliki si borac gore u zaiednickim institucijama ali cini mi se da izjavi nesto pogresno. Biraci u Srpskoj nisu nakloni Amerikancima nego su im drazi i blizi Rusi , pa kome si ti naklonjena i ko ti je drazi. Dodik ni jednom ni nespomenu Ameriku , nego danasnje osoblje Americke ambasade iz prosle administracije. Sa nestrepljenjem ocekujem vas program jer to je sustina svega .

ODGOVORITE
Name

're blic

23.08.2018 12:39

Steta sto nisi zavrsio filozofiju

Name

Re

23.08.2018 12:45

Nisu naklonjeni Amerikancima ali jesu Dolarima i eurima kad im MMF pozamljuje da bi “preživili”. Koji ste vi odroni na ovom svijetu.

Name

VeliborZv

23.08.2018 12:24

Opozicija u RS ima apsolutno pravo da dovodi investitore i investicije u Republiku Srpsku.Ja nzn do sada ni jednu.Uradite nesto konkretno i kazete ,,mi mozemo i hocemo da mjenjamo RS".

ODGOVORITE
Name

Poruka SDS i Pandurevi;evoj

23.08.2018 13:33

Staviti moratorijum na dalje zaduživanje države Vlada RS ubjeđen sam krije od svojih građana da će se zbog dugodišnjeg odlaganja reforme administracije, u narednom periodu morati otpustiti veliki broj državnih službenika, zatim da Vlada neće smjeti da se dodatno zadužuje za neisplative projekte tako da nakon potrošnje milijarde i milijarde eura za parče autoputa neće moći nastaviti gradnju ostalih dionica. RS je potreban društveni konsenzus po kome nećemo dodatno zaduživati državu i time stavljati okove budućim generacijama. Evo ovde poručujem SDS i gđi Pandurević i svim društvene strukture da sa njima učestvuju u izradi memoranduma o zaustavljanju daljeg rasta javnog duga, što u suštini predstavlja, MORATORIJUM NA DALJE ZADUŽIVANJE ZA FINANSIRANJE TEKUĆE POTROŠNJE. Mi se u ovom trenutku zadužujemo da bi finansirali postojeće kreditne obaveze, i ako tako nastavimo tome nema kraja. Naše dugove ćemo ostaviti budućim generacijama što je zločin protiv RS. Navešću da je Vlada proteklih godina toliko prezadužila RS da ona bez podrške MMF, Svjetske banke i EU više ne može da dobije kredite pod prihvatljivim uslovima na međunarodnom tržištu kapitala.

ODGOVORITE
Name

re

23.08.2018 17:15

Dug RS je oko 2,8 mld Eur.Posve mala para,za ozbiljne drzave.Doduse,s obzirom na trenutno stanje nase ekonomije,jest ozbiljno breme.Predvidam da ce ovaj iznos u buducnosti rasti,ko god dode na vlast.Neminovno.Jer nam je ekonomija takva, a i nista se ne moze preko noci.A i ne vjerujem da je bilo ko od politicara u ponudi,sposoban da provede citav niz ciljanih mjera.Potrebni su dobri potezi i vrijeme.Vrijeme je tu i bez nase volje,a ovo drugo nisam siguran.Za nas je trzisna ekonomija visa matematika,a odlicno se snalazimo u ekonomiji kakvu smo imali u SFRJ.

Name

bankar

23.08.2018 17:51

Kad stave moratorijum kako ce se pemzije isplacivati,kako ce budzetlije dobiti platu,kako vracati rate kredita.Socijalni bunt je nesto ne izbjezno samo je pitanje ko ce biti na vlasti danasnja opozicija ili pozicija.

Name

BOBA

24.08.2018 19:52

POZDRAV ZA ALEKSANDRU.

ODGOVORITE