Прослава села "Нови асфалт"

У посљедње вријеме свједоци смо необичних повода за окупљање и дружење грађана која буду, углавног, забавног карактера. Тако су и мјештани србачких села Стари Мартинац и Ножичко прославили годишњицу асфалтирања локалног пута који повезује ова два села у жупском дијелу србачке општине.

Република Српска 22.08.2018 | 17:27
Прослава села "Нови асфалт"
Већ 36 година чланови удружења „Нови асфалт“, како су дали назив овој необичној манифестацији, присјећају се давне 1982. године када је кроз њиихова села прошао асфалтни пут дуг око девет километара који србачку општину повезује са лакташком, односно прњаворском општином.

Прослава се наизмјенично одржава сваке године у другом селу. Овога пута домаћин је био Дарко Ћетојевић из Старог Мартинца, а догодине ће се дружење обавити у Ножичком, гдје ће домаћин бити угледни домаћин Божо Добрњац.

„Прије рата наша два села су чинила једну мјесну заједницу, а након рата дошло је до подјеле на двије, што нам није сметало да наставимо заједничко дружење под симболичким називом `Нови асфалт`.

Истина, након 3,5 деценије `нови асфалт је дотрајао и зрео за темељиту реконструкцију на шта смо и овога пута упозорили, јер је у таквом стању да представља велику опасност по безбједност учесника у саобраћају“, каже организатор и домаћин Дарко Ћетојевић.



Он тврди да је начелник општине Млађан Драгосављевић обећао да ће реконструкција овог путног правца почети чим се заврше радови на аутопуту „9. Јануар“, јер има велики значај за шире подручје општине, што се очекује у септембру.

Слављу у Старом Мартинцу као гост није присуствовао начелник Српца, можда и из разлога што овај пут није реконструисан, како је планирано, прошле године и што ни у овој години још увијек нису почели више пута најављивани радови, а пут је пун ударних рупа и опасности за путнике.



Иницијативу за оснивање удружења „Нови асфалт“ покренули су Миле Којић, Љубиша Звонар и Ратко и Мирко Којић, а трошкове организације, углавном, сносе чланови удружења. Дружењу у Старом Мартинцу присуствовало је око 120 чланова из оба села.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

не дао Бог

22.08.2018 15:48

Богами ако Додик остане на власти та че вам манифестација потрајати бар још четири године,мислим са старим асфалтом.Зато оловке у руке па да и преименујемо манифестацију у "НОВИ АСФАЛТ",да сте ми живи и здрави,и да се дружите још дуго дуго,једино вам могу пошељети нови асфалт да не ломите аутомобиле.Живјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравка Баго Нотар из Сарајева

22.08.2018 17:08

Поздрав мојим драгим комсијама и родбини из мог родног Нозицка, све вас љубим пуно добри моји, нема вецих домацина и бољих људи. Велики поздрав свима

Name

цаци

22.08.2018 15:55

Код нас људи и не зеле да раде него само гледају да се несто обиљезава од радости, залости до дрзавних и вјерских празника. Наравно а за све то да се тросе паре некаквих кредита и сто је неко други зарадио. Логицно је да сви млади оду па нису будале да слузе будзетлијама, пензосима и политицарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ 2

22.08.2018 16:56

Е нацелник није био,па он и долази само на готово и представљ се да је он то урадио,тако је дошао и у странку на готово.

Name

01

22.08.2018 17:11

Дасте позвали цвију сутра би асвалт нико а овако јос 4 године док цвија не побједи на изборима.

Name

Xxx

22.08.2018 19:11

Саво краљу,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјолреС

22.08.2018 21:11

Висе конобара него мјестана...браво браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ладy

23.08.2018 12:38

Дуга традиција, вријеме је да поцну обиљезавати сваку нову рупу,бит це висе прилика за окупљање :)

ОДГОВОРИТЕ