Шредер позвао Вучића на свадбу

Председник Србије Александар Вучић добио је позив од бившег немачког канцелара Герхарда Шредера да му буде почасни гост на свадби, потврђено Тањугу.

Свијет 22.08.2018 | 14:49
Шредер позвао Вучића на свадбу
Како је речено Тањугу из Кабинета председника Србије, Шредер свадбу с Корејком Сојеон Ким приређује 5. октобра у Берлину.

Свадба бившег немачког канцелара, а сада бизнис-консултанта, члана управе руске енергетске компаније Росњефта, окупиће, према писању немачке штампе, и друге ВИП званице, као и велики број политичара са разних страна света.

Позив председнику Србије не чуди, имајући у виду да Шредер негује дугогодишње пријатељство са Вучићем, којег је у више наврата подржао, доласком у Београд, и у предизборним кампањама, наводи Тањуг. 

Шредер је, иначе, 2. маја у Сеулу оженио своју дугогодишњу сапутницу Сојеон Ким, а свадбу је заказао за 5. октобар у Берлину. За Шредера је ово пети брак, а за његову 25 година млађу супругу, иначе преводиоца, други. 

Свадба, како је најављено, биће организована за породицу и пријатеље у елитном хотелу "Адлон"“ покрај Бранденбуршке капије, а међу гостима, према спекулацијама немачких медија, могао би се наћи и Путин, сад већ, после венчања аустријске министарке, "искусни" међународни гост. 

Из Кремља је поручено да за сада шеф руске државе нема такве планове.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ако

22.08.2018 15:58

Буде младозења зив до свадбе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масала

22.08.2018 16:57

Масааала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћумур

23.08.2018 05:40

Младожења је већ одавно сенилан. 5.октобра ће се питати:"Ко се ово данас жени".

ОДГОВОРИТЕ