Šreder pozvao Vučića na svadbu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv od bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera da mu bude počasni gost na svadbi, potvrđeno Tanjugu.

Svijet 22.08.2018 | 14:49
Šreder pozvao Vučića na svadbu
Kako je rečeno Tanjugu iz Kabineta predsednika Srbije, Šreder svadbu s Korejkom Sojeon Kim priređuje 5. oktobra u Berlinu.

Svadba bivšeg nemačkog kancelara, a sada biznis-konsultanta, člana uprave ruske energetske kompanije Rosnjefta, okupiće, prema pisanju nemačke štampe, i druge VIP zvanice, kao i veliki broj političara sa raznih strana sveta.

Poziv predsedniku Srbije ne čudi, imajući u vidu da Šreder neguje dugogodišnje prijateljstvo sa Vučićem, kojeg je u više navrata podržao, dolaskom u Beograd, i u predizbornim kampanjama, navodi Tanjug. 

Šreder je, inače, 2. maja u Seulu oženio svoju dugogodišnju saputnicu Sojeon Kim, a svadbu je zakazao za 5. oktobar u Berlinu. Za Šredera je ovo peti brak, a za njegovu 25 godina mlađu suprugu, inače prevodioca, drugi. 

Svadba, kako je najavljeno, biće organizovana za porodicu i prijatelje u elitnom hotelu "Adlon"“ pokraj Brandenburške kapije, a među gostima, prema spekulacijama nemačkih medija, mogao bi se naći i Putin, sad već, posle venčanja austrijske ministarke, "iskusni" međunarodni gost. 

Iz Kremlja je poručeno da za sada šef ruske države nema takve planove.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ako

22.08.2018 17:58

Bude mladozenja ziv do svadbe?

ODGOVORITE
Name

Masala

22.08.2018 18:57

Masaaala

ODGOVORITE
Name

Ćumur

23.08.2018 07:40

Mladoženja je već odavno senilan. 5.oktobra će se pitati:"Ko se ovo danas ženi".

ODGOVORITE