На Косову обука `малих терориста`

На Косову постоји пет добро скривених кампова у којима Исламска држава обучава за терористичке нападе 300 деце старости од седам до 17 година, открива за Информер оснивач и предсједник Центра за безбједност, истраге и одбрану ДБА Стеван Ђокић.

Србија 21.08.2018 | 19:40
На Косову обука `малих терориста`
Сваки од тих такозваних "црних кампова" може да прими по 60 деце, а највећи се налази у селу Дебелде, источно од Качаника, на граници са Македонијом, само двадесетак километара од територије централне Србије. 

Остали центри за обуку смјештени су у неприступачним брдима у околини Призрена, Пећи, Дечана и у близини пута Урошевац-Ђаковица код Ораховца. Према сазнањима Информера, дјецу у камповима индоктринирају радикални имами са Косова, а за терористичке акције их обучавају џихадисти из јужне српске покрајине, који су ратовали у Сирији.

Први човек ДБА Стеван Ђокић објашњава да су ови озлоглашени центри за обуку јавна тајна на Косову и да је најопаснија ствар што родитељи свјесно и добровољно шаљу дјецу у њих.



"На Косову постоји пет терористичких кампова за обуку дјеце до 17 година, који су добро скривени у брдима и неприступачним селима, али сви знају да они постоје. Ови центри се зову "Кампет ел зеза", или "црни кампови", и у њима су некада били обучавани терористи ОВК, док сада борци ИСИС-а тамо уче дјецу да користе оружје, експлозиве и да ратују у најразличитијим условима.

Пошто је ИСИС-у на Косову приступило више од сто албанских породица, у овим центрима у сваком тренутку борави око 300 њихове дјеце. Што је најгоре, њихови родитељи су на то пристали и све то у потпуности подржавају.

Највећи такав центар налази се у селу Дебелде код Качаника, а још четири су распоређена у дијеловима Косова ближе граници са Албанијом. То је велики безбједности ризик и за Србију и за цијело регион, јер примјера ради, овај камп који се налази код Качаника, ваздушном линијом је само 20 километра удаљен од територије централне Србије", упозорио је Ђокић.



Бивши оперативац ДБ-а Божо Спасић упозорио је да, осим руковања оружјем и експлозивима, ову дјецу уче и раду са компјутерима, дроновима и осталим модерним електронским технологијама, што је јасно упозорење да безбједносне службе Србије морају свакодневно да мотре на ове кампове.

"Ти кампови су постојали и раније, било их је седам и тамо су се обучавали терористи ОВК. Проблем је што сада у њима обучавају дјецу, што је јако опасно, јер ти малишани могу неометано да се крећу кроз Србију.

Они много лакше него одрасли могу да дођу у ситуацију да изведу неки терористички напад, јер нико не сумња у дијете. Уз све то, њих сада не уче као раније да пуцају и бацају бомбе, већ их обучавају да рукују са компјутерима, дроновима и осталим модерним електронским технологијама.

Због свега тога, неопходно је да безбједносне службе Србије све ово схвате максимално озбиљно и да константно пратимо и снимамо рад тих кампова", објаснио је Спасић.

(Информер)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Исто

21.08.2018 18:07

На Златибору Српска дјеца такодје се обуцавају за одбрану. Ево одговора за оне који подрзавају обуку Српске дјеце на Златибору. Јесмо ли исти јесмо хајде ко хоце да ме демантује. Знаци они и ми спремамо дјецу да ратују једни птотив других. Ја цу заститити своје дијете и ја цу ратовати против њихове дјеце ратника. Тако би требао да размисља сваки нормални Србин и родитељ. Они који тако не размисљају онда су исти они исламисти терористи сиптари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није Исто

21.08.2018 19:34

Сам си рекао ЗА ОДБРАНУ! Док се ови на Косову обучавају за тероризам! Ако је то исто за тебе, онда потражи помоћ доктора!

Name

Миско

21.08.2018 19:39

Ја сам своју дјецу послао у иностранство а мени лицно не пада на памет да ратујем. Паметном је довољно једном.

Name

Ре Није исто

21.08.2018 20:21

Морас ти потразити помоц код доктора. Све сам то јасно написао.То знаци дјеца за напад И дјеца за одбрану ни у једном ни у другом слуцају се дјеца не смију користити. Друго као Србин сам написао да се ми увијек бранимо. Тако исто они казу да се бране, а да их ми нападамо. Даље мозес са демантима.

Name

Кампер

21.08.2018 18:21

Па како сад то да откријете или је то пандан кампу у Србији провидни сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иггy

21.08.2018 18:33

Ста си Србијо доцекала да се на Децанима обуцавају терористи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

21.08.2018 19:56

Јос нисам упознао особу која мозе да зиви од заставе,орузја или вјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

има

22.08.2018 19:45

Сви су у СНСД-еу

Name

Зиги

21.08.2018 20:18

Провидни сте. Ста вам то сад знаци.Ви сте оцрњени због Руског Кампа и ста сад?Тразите изговоре.? Јефтино се продајете јефтино...

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

22.08.2018 09:52

Никакви тајни кампови нису у реду било ови Руски или ста ја знам исламски ,сиптарски или хрватски све је то тако слицно и за мене криминално и велика прјетња миру ,ако једнима допустимо онда це се и други поцет на исти нацин поцет обуцават ,једне це Руси друге Амери или Турци или Енглези па гдје смо онда питам вас све ,једноставно све овакве треба на вријеме зауставит а оне који организују овакве кампове одма судски процесуирати и послат тамо одакле су досли.

ОДГОВОРИТЕ