Na Kosovu obuka `malih terorista`

Na Kosovu postoji pet dobro skrivenih kampova u kojima Islamska država obučava za terorističke napade 300 dece starosti od sedam do 17 godina, otkriva za Informer osnivač i predsjednik Centra za bezbjednost, istrage i odbranu DBA Stevan Đokić.

Srbija 21.08.2018 | 19:40
Na Kosovu obuka `malih terorista`
Svaki od tih takozvanih "crnih kampova" može da primi po 60 dece, a najveći se nalazi u selu Debelde, istočno od Kačanika, na granici sa Makedonijom, samo dvadesetak kilometara od teritorije centralne Srbije. 

Ostali centri za obuku smješteni su u nepristupačnim brdima u okolini Prizrena, Peći, Dečana i u blizini puta Uroševac-Đakovica kod Orahovca. Prema saznanjima Informera, djecu u kampovima indoktriniraju radikalni imami sa Kosova, a za terorističke akcije ih obučavaju džihadisti iz južne srpske pokrajine, koji su ratovali u Siriji.

Prvi čovek DBA Stevan Đokić objašnjava da su ovi ozloglašeni centri za obuku javna tajna na Kosovu i da je najopasnija stvar što roditelji svjesno i dobrovoljno šalju djecu u njih.



"Na Kosovu postoji pet terorističkih kampova za obuku djece do 17 godina, koji su dobro skriveni u brdima i nepristupačnim selima, ali svi znaju da oni postoje. Ovi centri se zovu "Kampet el zeza", ili "crni kampovi", i u njima su nekada bili obučavani teroristi OVK, dok sada borci ISIS-a tamo uče djecu da koriste oružje, eksplozive i da ratuju u najrazličitijim uslovima.

Pošto je ISIS-u na Kosovu pristupilo više od sto albanskih porodica, u ovim centrima u svakom trenutku boravi oko 300 njihove djece. Što je najgore, njihovi roditelji su na to pristali i sve to u potpunosti podržavaju.

Najveći takav centar nalazi se u selu Debelde kod Kačanika, a još četiri su raspoređena u dijelovima Kosova bliže granici sa Albanijom. To je veliki bezbjednosti rizik i za Srbiju i za cijelo region, jer primjera radi, ovaj kamp koji se nalazi kod Kačanika, vazdušnom linijom je samo 20 kilometra udaljen od teritorije centralne Srbije", upozorio je Đokić.



Bivši operativac DB-a Božo Spasić upozorio je da, osim rukovanja oružjem i eksplozivima, ovu djecu uče i radu sa kompjuterima, dronovima i ostalim modernim elektronskim tehnologijama, što je jasno upozorenje da bezbjednosne službe Srbije moraju svakodnevno da motre na ove kampove.

"Ti kampovi su postojali i ranije, bilo ih je sedam i tamo su se obučavali teroristi OVK. Problem je što sada u njima obučavaju djecu, što je jako opasno, jer ti mališani mogu neometano da se kreću kroz Srbiju.

Oni mnogo lakše nego odrasli mogu da dođu u situaciju da izvedu neki teroristički napad, jer niko ne sumnja u dijete. Uz sve to, njih sada ne uče kao ranije da pucaju i bacaju bombe, već ih obučavaju da rukuju sa kompjuterima, dronovima i ostalim modernim elektronskim tehnologijama.

Zbog svega toga, neophodno je da bezbjednosne službe Srbije sve ovo shvate maksimalno ozbiljno i da konstantno pratimo i snimamo rad tih kampova", objasnio je Spasić.

(Informer)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Isto

21.08.2018 18:07

Na Zlatiboru Srpska djeca takodje se obucavaju za odbranu. Evo odgovora za one koji podrzavaju obuku Srpske djece na Zlatiboru. Jesmo li isti jesmo hajde ko hoce da me demantuje. Znaci oni i mi spremamo djecu da ratuju jedni ptotiv drugih. Ja cu zastititi svoje dijete i ja cu ratovati protiv njihove djece ratnika. Tako bi trebao da razmislja svaki normalni Srbin i roditelj. Oni koji tako ne razmisljaju onda su isti oni islamisti teroristi siptari.

ODGOVORITE
Name

Nije Isto

21.08.2018 19:34

Sam si rekao ZA ODBRANU! Dok se ovi na Kosovu obučavaju za terorizam! Ako je to isto za tebe, onda potraži pomoć doktora!

Name

Misko

21.08.2018 19:39

Ja sam svoju djecu poslao u inostranstvo a meni licno ne pada na pamet da ratujem. Pametnom je dovoljno jednom.

Name

Re Nije isto

21.08.2018 20:21

Moras ti potraziti pomoc kod doktora. Sve sam to jasno napisao.To znaci djeca za napad I djeca za odbranu ni u jednom ni u drugom slucaju se djeca ne smiju koristiti. Drugo kao Srbin sam napisao da se mi uvijek branimo. Tako isto oni kazu da se brane, a da ih mi napadamo. Dalje mozes sa demantima.

Name

Kamper

21.08.2018 18:21

Pa kako sad to da otkrijete ili je to pandan kampu u Srbiji providni ste.

ODGOVORITE
Name

Iggy

21.08.2018 18:33

Sta si Srbijo docekala da se na Decanima obucavaju teroristi...

ODGOVORITE
Name

Kum

21.08.2018 19:56

Jos nisam upoznao osobu koja moze da zivi od zastave,oruzja ili vjere.

ODGOVORITE
Name

ima

22.08.2018 19:45

Svi su u SNSD-eu

Name

Zigi

21.08.2018 20:18

Providni ste. Sta vam to sad znaci.Vi ste ocrnjeni zbog Ruskog Kampa i sta sad?Trazite izgovore.? Jeftino se prodajete jeftino...

ODGOVORITE
Name

pravda

22.08.2018 09:52

Nikakvi tajni kampovi nisu u redu bilo ovi Ruski ili sta ja znam islamski ,siptarski ili hrvatski sve je to tako slicno i za mene kriminalno i velika prjetnja miru ,ako jednima dopustimo onda ce se i drugi pocet na isti nacin pocet obucavat ,jedne ce Rusi druge Ameri ili Turci ili Englezi pa gdje smo onda pitam vas sve ,jednostavno sve ovakve treba na vrijeme zaustavit a one koji organizuju ovakve kampove odma sudski procesuirati i poslat tamo odakle su dosli.

ODGOVORITE