Суров обрачун са противницима

У Републици Српској, али и БиХ, једина извјесна и непробојна тактика за избјегавање сваке моралне, материјалне, али и кривичне одговорности јесте – да се нађете у политици. Ту је матрицу до савршенства савладао Милорад Додик, а сада је, стазама свог ментора изучава и завршни испит полаже његов „дечко који обећава“ – Ненад Стевандић.

Република Српска 21.08.2018 | 17:11
Суров обрачун са противницима
Ненад Стевандић, потпредсједник Народне Скупштине Републике Српске је у парламент изабран на листи СДС-а, а убрзо постао дио парламентарне већине Милорада Додика. На честе прозивке да је током рата на челу параполицијских снага починио ратне злочине у Бањалуци и околини (не само над Бошњацима и Хрватима, него и угледнијим Србима) редовно одговара да је „поносан на све што је урадио у рату“.

Чиме се то поноси Ненад Стевандић?

Читава “каријера” Ненада Стевандића обиљежена је контроверзама, сумњивим личностима али и политичким трансферима. Стевандић је, подсјетимо, био члан готово сваке странке основане у Републици Српској. Прво је почетком ‘90-их био члан СДС-а. Онда је отишао у Крајишку демократску странку, па је услиједила Српска радикална странка, па Демократска странка за Бању Луку и Крајину, па Патриотска демократска иницијатива, па Српска странка Крајине и Посавине, па Српска странка РС.

Потом се вратио у СДС, одакле је коначно најурен 2015. године. Сад је номинално предсједник Уједињене Српске, иако је на овим изборима први кандидат на компензационој листи некада супарничке СНСД, за Парламент БиХ.

Стевандић је својевремно казао како је сам отишао из СДС-а, разочаран “моралним посрнућем” руководства те странке. О моралу, дакле, прича Ненад Стевандић, који је промијенио више политичких организација него што је Република Српска предсједника.

Иако је у гостовању у емисији „Поштено“ на Федералној телевизији 9.1.2017. негирао своје учешће у рату, рекавши при том да је он за вријеме ратних дејстава био студент медицине, докази и свједочења говоре супротно.



Прије рата Стевандић је ушао у Ратно Предсједништво Српске Крајине а био је на челу Српских одбрамбених снага (СОС). О дјеловању СОС-а постоје многи документи, али бројна свједочења која су била темељ за многе оптужнице подигнуте против српских официра у Хагу.

“Чуо сам за њега, нисам га познавао тада. Касније сам га упознао”, казао је свједочећи у Хагу Милорад Додик.

Занимљиво је још једно хашко свједочење у којем је детаљно описано дјеловање СОС-а у Бањој Луци и околини током ратних година. Ријеч је о исказу Предрага Радуловића, инспектора Службе државне безбједности, који је, говорећи о СОС-у, између осталог, казао да су то биле оружане формације познате и као Црвене беретке.



“Буквално речено, блокирали су комплетан живот у Бањој Луци. Заузели су и зграду у Бањој Луци Службе државне безбједности, односно Центар служби безбједности. Били су на скоро свим маркантним мјестима, мостовима и тако даље, на прилазима граду.

Радуловић је свједочио и о томе шта су припадници СОС-а радили грађанима Бање Луке.

“Чинили су кривична дјела одузимања вриједних предмета, малтретирања физичког, одузимања свега што су они сматрали да њима треба, па чак су вршили и одређена кривична дјела силовања. Убистава у том периоду није било, али да додам, идентично су се понашали и према Србима који би се на било какав начин таквом њиховом понашању успротивио”, казао је Радуловић, наставивши:

“Али не само у Бањој Луци. Ту су релативно најмање чинили јер је ту служба била најмоћнија. Далеко је њихова таква дјелатност више долазила до израза када су били деташирани на подручје општина других, као што је Котор-Варош, па наравно, и као што је Добој и друга мјеста, да их не набрајам.



Ја сам свјестан да се ово преноси, да је јавно, али вјерујте, ја сам тај олош називао олошем и прије 15 година, и 14, прије 17 година. И никад се нисам могао поистовјетити да ми припадамо истом народу и да припадамо истом интересу, истом циљу. То су биле дивље звијери у униформама, не знам како бих Вам другачије рекао.”

Није то први пут да се Стевандић помиње у свједочењима у Трибуналу у Хагу. Пред судом у Хагу Јовици Станишићу и Франку Симатовићу, творцима Црвених беретки, име Ненада Стевандића се помињало много пута.



Црвене беретке су углавном чинили припадници радикалних странака и удружења те криминалаца чији су досјеи брисани у замјену за учешће на ратиштима у Хрватској и БиХ. Према документима који су достављени у Хагу, као једна од кључних особа када су у питању злочини почињени у Крајини, спомиње се Ненад Стевандић.

Према тим документима, Љубан Ећим, заповједник Црвених беретки, и Ненад Стевандић били су налогодавци бројних злочина у Бањој Луци, Приједору, Котор-Вароши и Добоју.



Према свједочењима оних који су присуствовали тим злочинима, од њихове су руке страдали, између осталих, Ивица Бенеш, Велимир Томанић, Нура Бербић, Џемила Бербић, Небојша Калик, Драго Рулић, Борис Сјериков, Мидхат Мустајбашић и Марио Олах.

Ивици Бенешу, брату боксера Маријана Бенеша, припадници Црвених беретки, према исказима свједока, смрскали су лобању у насељу Раковачке Баре и то након што су од Маријана тражили и добили одређена средства за његово ослобађање.

Велимир Томановић позван је у хотел “Босна”, у којем су одсједали Ећим и Стевандић. Томановићев аутомобил Ренаулт 4 пронађен је у Босанској Костајници, а њему је изгубљен сваки траг. Џемилу Бербић је по налогу Љубана Ећима из куће одвео Свето Макивић, а она је убијена у угоститељском објекту Јадранка Микића, који се налази у близини аутопијаце у Бањој Луци.

Мидхату Мустајбашићу је, прије него што је убијен, отето 20.000 марака. Марио Олах је почетком рата био малољетан, а из куће га је одвео Ранко Новаковић, и то у канцеларију Љубана Ећима, а који је од Маријовог оца Ферде узео 18.000 марака како би Марија пребацио у Србију.



Факти, извјештаји и документи Хашког трибунала, тужилаштава и судова у БиХ пуна су извјештаја о фамозном „црвеном комбиу“. Припадници СОС-а су користили ову полицијску марицу и скупљали су, наводно, Србе који се нису одазвали на мобилизацију или су имали тзв. „фалш“ папире за ослобађање војне обавезе, као и све друге који нису имали валидне документе. У пракси се то односило на све особе за које су СОС-овци имали интерес, углавном материјалне или личне природе.

Своју репутацију из рата Стевандић је пренио у мирнодопски, политички живот Републике Српске. Смјењујући странке као на покретној траци, свој искорак у политичком животу учинио је када је 2012. године практично саботирао изгледе опозиције да добије изборе за градоначелника у Бањалуци. Стевандић је одлучио да се кандидује као трећи кандидат, поред СНСД-овог Слободана Гаврановића и Драгана Чавића, кандидата до тада јединствене опозиције.

До тог момента је Чавић, уз подршку ПДП-а и СДС-а имао сигурну побједу у својим рукама, али је Стевандић успио да поремети бирачко тијело, и одузме довољан број гласова који су били против СНСД-а.

„Лични имиџ и биографија су ми најбољи докази да је то свјесно пласирана неистина. Лично сам потписивао кривичне пријаве против Додика. Оптужити мене да сам у договору са СНСД-ом је прилично неинтелигентно, али и одраз политичке незрелости људи који хоће да буду фактор у Бањалуци.“
Говорио је тада Ненад Стевандић, правдајући се на оптужбе да је тај потез урадио како би Додику осигурао Бањалуку.

Следећи блистав моменат каријере на коју је „поносан“ доктор Стевандић се десио 2014. године.

Народна скупштина Републике Српске данас, скоро четири године након формирања њеног деветог сазива 24.11.2014. године изгледа битно другачије него што је то народ својим гласовима изабрао. Народна скупштина је већ након Општих изборима те године почела да се мијења.

Све је почело када је портал Клиx.ба ексклузивно објавио снимак на којој премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић говори о куповини посланика, јер је ситуација у вези са формирањем коалиционе већине била у то вријеме неизвјесна.

На почетку снимка, објављеног током новембра 2014, дакле нешто више од мјесец данас након Општих избора у БиХ Цвијановић другој особи говори да се не брине, а ова јој говори да су то „сигурно она два папка“.



„Па јесте, из Шукалове странке (Адам Шукало, тадашњи предсједник Странке Напредна Српска), али зато смо ми купили другу двојицу, па ћу видјети јесмо ли их квалитетно купили, ако они издају да имамо другу двојицу. Ето, хајд сад…“, чује се Цвијановић како говори на снимку.
Након много перипетија, извјесно је било једино то да ће интереси моћи, а не воља народа, бити пресудни. За предсједника Народне скупштине је изабран Недељко Чубриловић из ДНС-а. Као потпредсједници овог Дома су изабрани средином децембра те 2014.године, Сенад Братић (СДА) из реда бошњачког народа и Ненад Стевандић као (тада још) представник највеће опозиционе странке.

Стевандић званично напушта СДС подношењем оставке на све функције крајем маја 2015. године. На дан поднешења оставке тврди како ће убудуће бити опозициони посланик у НСРС-у те да ће гласати у складу са својим опредјељењем.

Своје опредјељење и опозициони карактер је заиста исказао, те је за то опредјељење и грчевиту борбу против Милорада Додика у току свог мандата награђен мјестом на компензациоњ листи за Парламент БиХ, и то Савеза независних социјалдемократа, против којих је наступао, свакако, опозиционо.

У међувремену, између напуштања СДС-а и ступања на листу СНСД-а Стевандић је основао Уједињену Српску, странку познату по томе што су њени кадрови експресно добијали позиције у највишим, али не и јавно експонираним функцијама власти. Савјетници, помоћници, замјеници директора и разне постојеће и ад хоц функције су попунили кадрови Уједињене Српске, махом анонимни у политичком и стручном смислу.

Нашавши се на листи СНСД-а, Стевандић је потврдио принцип којим се водио током своје животписне ратне, али и политичке каријере: гажење свих који му се нађу на путу.

У Тужилаштву БиХ постоји, и то је из неколико извора потврђено, предмет против Стевандића за ратне злочине у Котор Вароши и другим мјестима. Како је већ показано пресудама српским официрима у Хагу, у процесима који се воде у Сарајеву име Ненада Стевандића ће се појављивати, постојаће свједочења, материјални докази и оптужбе, али се у оптужници неће наћи Ненад Стевандић лично.

Како што видимо у његовој ратној историји, сви који су били свједоци његовог дјеловања су иза решетака и осуђени за разне врсте злочина, док је он на слободи и стреми ка највишим висинама политичке власти. Како је то успио, или како му то полази за руком? Како то да Стевандић није завршио у Хагу, док у Хагу свака полица има документ са његовим именом?



Стевандић је, јасно је из његове биографије, оличење Макијавелијевог Владаоца. Механизам без емоција, састављен у циљу опстанка у политичкој арени. Владалац не бира средства нити жртве, и сви људи око њега су потенцијалне алатке за остварења његовог циља, или жртве дјеловања његових алата.

Владалац нема принципе, осим оних помоћу којих се влада: издаја, превртљивост, потказивање и сурово обрачунавање са противницима.

Владалац Стевандић је тренутно у сјени већег, правог Ил Принципе: Милорада Додика. Некада његов критичар, Стевандић је задње 4 године бранио Додика чак и тамо гдје то није било потребе, као што је то био случај на задњој, ванредној сједници НСРС када се расправљало о повлачењу Извјештаја комисије о Сребреници. Сада наступају заједно, јер, као што то сваки Владалац зна, други људи ти могу бити или алати за остварење циља, или жртве тог циља. За сад се циљеви њих двојице подударају.

Остаје да се види, колико ће ученик Владалац остати у сјени учитеља Владаоца? И шта је то потребно да се ученик уздигне изнад свог учитеља? Историја нам говори да је једини истински начин да учитељ покаже своју величину као учитеља, страдање од руке свог ученика.

нас-портал.нет

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Бабел

21.08.2018 15:34

Иди лијеци народ докторе ,за то си се сколовао, који цес мој у политици,зар си толико алав и безобзиран ПРЕЛЕТАЦЕВИЦУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

21.08.2018 16:26

По ко зна који пут. Стевандић није доктор ( може бити у оваквој држави и космонаут, његова диплома је валидна као и свемирски брод који је направио Милорад Додик ).

Name

Ре Бабел

21.08.2018 16:31

Е свака вам цаст како сте само спремни у цопору да нападате.

Name

Симо

21.08.2018 16:34

Да ли би ти стварно смио отици код овога љигавца да те лијеци???????

Name

БиХ

21.08.2018 16:58

Е моји Срби ко вас представља?!

Name

Титов инспектор

21.08.2018 17:01

Он је добио диплому на препад, упадне код проф. на испит, можда сједне и положи.

Name

студент

21.08.2018 17:03

Он није имао времена за учење, јер је пљачкао, тукао...

Name

борац

21.08.2018 17:14

Такав је и у медицини кога он да лијеци.

Name

Мк

21.08.2018 17:49

НЕЉУДИИИИ .РОДИТЕЉИ ИХ НАПРАВИЛИ ЉУДИМА А ПАРЕ УРАДИЛЕ СВОЈЕ .СВЕ САМЕ ПИ..ЦЕ НИСУ ВРИЈЕДНИ ЉУДСКОГ КОМЕНТАРА

Name

Лицно...

22.08.2018 18:23

Много висе вјерујем политицарима цији су родитељи били угледни и цијењени, јер сам се увјерила да они који се сами " пробијају кроз зивот" и слузе свим средствима да додју до циља, не могу бити представници једног народа.Такве лицности би требале бити високо моралне у сваком погледу и радити искљуциво у интересу народа који представљају, а никако за лицни интетес!

Name

Лицно...

22.08.2018 18:23

Много висе вјерујем политицарима цији су родитељи били угледни и цијењени, јер сам се увјерила да они који се сами " пробијају кроз зивот" и слузе свим средствима да додју до циља, не могу бити представници једног народа.Такве лицности би требале бити високо моралне у сваком погледу и радити искљуциво у интересу народа који представљају, а никако за лицни интетес!

Name

Ненад не бира

21.08.2018 15:35

Па овај је све испробао. То је нека врста политицке проституције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2018 17:53

Удбаш.

Name

Дуле

21.08.2018 15:38

А има ли ко да напише о убијању срба у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

21.08.2018 16:38

Нема.

Name

Ре

21.08.2018 16:57

Сви знамо Дуле ко је убијао Србе по Сарајеву али зар не треба прицати и о овима. Убица је убица

Name

Ре Дуле

21.08.2018 17:04

Инспектор Шушница је био Србин.

Name

За дулета

21.08.2018 17:30

Има друг, само упитај оне сто се су на околним брдима били укопали у ровове и гранатирали Сарајлије скоро 4 године.

Name

Судија

21.08.2018 15:42

И шта послије оваквог текста? Хоће ли се наћи неко довољно храбар и частан са пријави ове убице тужилаштву Суда БиХ? Наравно да неће, када је у питању сакривање ратних злочинаца и њихова глорификација, ту су сви јединствени. Тек када нечије дијете страда, онда почиње одрицање од србовања и прозивање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Судија

21.08.2018 16:33

ТИ би некога судио на основу новински цланака . Била су тамо и 2 видео снимка па ја невидјех ниста спорно на њима.

Name

Ре судија

21.08.2018 16:48

Ниста, треба гласати за њега па нек оде у Сарајево па да га хијене поједу.

Name

♥️ није камен

21.08.2018 16:58

Тако је, како себи да објаснимо да неки злотвор није био кажњен за злочине??? Сад треба себи, теби да утувим да су те стоке и даље на власти и да је то сасвим у реду! У то доба, ратно доба су лупали на врата и тражили да им се да, отимали, харали, убијали, силовали, шта су радили у Котор Варошу, у Врбањцима, Вечићима! Шта су радиле жене које су се правиле неко и нешто у ратно доба, шта су радиле народу који је одлазио из својих кућа, станова, мјеста, борећи се за живот! О сељанко Јованко из Котор Вароша, био је рат, а ти си упамћена шта си све отела, радила у то доба. Грехота једна... Све су вам давали и није вам било доста. У затвор са лопурдама злочиначким!

Name

Ненад Стевандиц

21.08.2018 15:44

Па тог смецара Стевандица су у договору с њим и ранили његови СОСовци да би га склонили и као хероја гурнули у политику. Лако и планирано рањавање с перфидним циљем. Фуј какво смеце тај љигавац Ствандиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

21.08.2018 16:44

Гори су сви ови што га сад оптужују. До јуче им ваљао и био све и сја а сад кад није на ниховој страни нико и ништа.

Name

Ре А

21.08.2018 17:00

Није да ниси у праву али добро је да се било кад сазна.

Name

теби А

21.08.2018 20:27

Одговор за А - неки нису ни знали ко је тај Стевандић био, шта је био, док људи не почну да причају. Људи прво ћуте, шапућу, е сад више не желе да шапућу! Конташ ли шта???

Name

киза

21.08.2018 15:44

Свуда мозе, са свима мозе. Уосталом дефиниција Месе Селимовица ко су полтрони у насем народу познате као улизице је на делу. Надам се да неце испливати после избора и да це са вецином идиота са политицке сцене дибити заслузену казну. Али и ако се надам реално нема ниста од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука Валтер

21.08.2018 15:48

Ало дрварцанин КО ЈЕ УБИО МИОДРАГА СУСНИЦУ??? КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА??? Вец кад знас да је некад Црквена и које избацивала...мозда и ово знас... ПРАВДА ЗА ДАВИДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

21.08.2018 15:50

Стевандиц је невидјена фукара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

21.08.2018 16:46

Он ти је мали миш у односу на друге фукаре

Name

мали србин.

21.08.2018 15:53

Нама нетребају непријатељи,ми смо сами себи зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.08.2018 16:24

Гицка што глуми Рамба. По дану студент а по ноћи борац против неправде. Тај рата видио није. Док су људи на ратисту гинули и зиву главу извлацили он се по граду к... Ја на прозору оца цекао хоце ли доци зив ил у ковцегу а он нам данас соли о поштењу. Њега ни у Њемачкој не би примили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Размисљам

21.08.2018 16:26

Све је то народна воља,назалост.Нема дрзаве ни на нивоу дрзавном ни на ентитеском.Криминал и треба ицх пустити нек само убијају друго ниста нисмо заслузили.Колико би нам сад требало Гаврила Принципа.Нека смо стока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

21.08.2018 16:33

Поцео сам цитати текст и на поцетку процитах да је промјенио 10 (ДЕСЕТ) странака.Даље нисам цитао.Која је ово љига од цовјека мајко мили.Па он је гори и од Спирица а мислио сам да је то немогуца мисија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

21.08.2018 17:35

Кад видим њега како глуми борца .ја цим додјем куци запалицу борацку књизицу и униформу имам за успомену запалицује .А борацки стаз цу отписати њему јер мени не помазе ,уцествово сам 4 год.и на крају сам морао отици из зе републике српске због таквих као стоје он.Истинито и залосно ал тјесим се нисам сам који је морао отици трбухом за крухом.

Name

Котор Варос

21.08.2018 16:54

Е моји момци ...ко није ратовао на Котор варосу -Вечићима нема право ниста о томе прицати .Сјетите се само да су тамо насе припаднике Полиције бања лука живе пекли а на разглас пустали се цује како урлицу од мука . Ви ми сад мудрујете ту и приказујете некакве безвезне снимке како би облатили неког .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КОТОР ВАРОС

21.08.2018 18:07

Е моји срби сјецам се да су на разглас пустали како пеку српске војнике а овде се прица о стевандицу -нисте ви били тамо гдје су срби убијани.

Name

Ре Котор варос

21.08.2018 20:40

Јес ти мозда цуо за западну славонију пробијање коридора дебело брдо код Дервенте који црни Котор варос мора да си и ти изигравао командоса

Name

Вања

21.08.2018 16:57

Је оно и Шпирић из Дрвара ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

сс

21.08.2018 20:41

Рођаци су неки. Ослободилац К.вароша је иначе шпирићев 'пројекат'.

Name

Андтиц

21.08.2018 16:58

Што ти је гори педигре , боље напредујес. У Титино вријеме такви су били на Голаћу и туцали камен, ал ето...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папе

21.08.2018 17:00

Има и овдје формула, ако примијенимо ону како је СКЈ пропала..само исту шему и све је тропа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРВНОМ КОМБИЈУ

21.08.2018 17:21

Е мој "црвени комби". Огласио сам се недавно постом о теби и видиш да народ памти твоја злодјела. Зло у теби није нешто надљудско, то је нешто МАЊЕ ОД ЧОВЕКА. Запамти Стевандићу дошао је дан - више нам шкоде у животу рђави језици, него рђава срца. Никад један рђав човек није у стању да учини људима онолико зла колико један зао језик; јер ружне ријечи остану и кад се оговарач заборави. ТАКО ТИ ЈЕ СА ТБОМ ЉИГАВЧЕ ЉИГАВИ.Оно што смо направили за себе, умире заједно са нама; оно што смо учинили за друге, остаје бесмртно. Свијет је позорница, а живот долазак на њу: дођеш, видиш, одеш. На позорници се прво дигне завјеса па се тада одиграва драма. У животу то другачије бива: најприје се одигра драма па се онда подигне завјеса - И СВЕ СЕ САЗНА О ТЕБИ ПРЉАВИ, МУЦАВИ, ОМРЖЕНИ НЕЧОВЈЕЧЕ. Не могу у уста узети ријеч човјек за тебе - јер велико је бити бар обични човјек што ти у свом животу никад ниси био СТЕВАНДИЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реререре

21.08.2018 17:51

Полако, има још снимака ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ексклузивно

21.08.2018 18:30

Само поуздане телевизије да пусте!

Name

Америка

21.08.2018 18:08

Студент медицине је добро савладао људску анатомију као и психологију те психијатрију....ко све сједи у Народној скупштини

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

21.08.2018 18:38

КАД ГА ГЛЕДАТЕ И КАД ПРОГОВОРИ ЉИГАВ ЈЕ СВЕ ВАМ ЈЕ ЈАСНО НЕ МОЖЕ НЕКЕ СТВАРИ САКРИТИ ТОЛИКО СУ ВИДЉИВЕ ДА НЕМА ДАЉЕ.ОН ЈЕ СТВОРЕН ЗА ПОТРЧКАЛА,ПОЛТРОНА,ПРЕЛЕТАЧА ОДВРАТНОГ ЛИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

21.08.2018 20:21

Био сам тинејдзер када је поцео несретни рат и мислио сам да су ови добро обуцени војници најбољи борци, а онда цујес прицу о правим херојима и борцима који се не снимају, него њихови саборци онако дискретно прицају о њиховом херојству и страдању, па схватис да херој погине на линији у гуменим цизмама и фармеркама бранеци своје село, а ови манекени са хеклерима демонстрирају сили по унутрасњости над цивилима...ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

21.08.2018 20:36

Све сами специјалци по празним улицама а зна ли неко имена осталих командоса хахахахха док смо ми гинули ове се битанге сепуриле по Котор варосу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лика

21.08.2018 20:41

Манекен из Дрвара нигде слике са прве линије током рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

21.08.2018 21:49

Стевандиц је дефинитивно краљ свих папака!!! Какав је то лидер неке (квази)странке који се налази на компезационој листи друге странке коју је до јуце пљуво? Имам осјецај да ни Стевандиц не вјерује у успјех своје квазистранке па је зато побјегао на компезациону листу црвене секте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

21.08.2018 21:58

Он је говно сам по себи , али ово као да је писао фтв , толико неистина да је то смијесно. Вецици котор варос на разњу је испецен Србин и његово викање и плац је пустен преко радио станице да цују наси борци и то вам је била највеца сахрана у БЛ . Затим говорите о његовом дјеловању а не осудјујте цасне припаднике Црвених Беретки. Ко је написао текст ? Зелио бих име да знам.Стевандиц је говно био и остао , али и ви који писете овако произвољне текстове и који су директно против народа сте гори од њега. Ста се види на снимцима апсолутно ниста ни изрецено ни урадјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туђе лудило још увијек твоје!

22.08.2018 09:25

Истина увијек изађе на видјело. Злочин је злочин. Не обмањуј сам себе. Људи требају бити људи. Злочин мора наићи на казну. То мора бити опомена свима нама и онима који остају иза нас. Ти си један од оних који су још увијек у заблуди. Поведен туђом идејом лудила рата и страх власти да изгубе моћ над нама. Часни људи не упадају у туђе куће, породице, не отимају, не краду, не силују, не убијају! Часни људи спашавају туђе невине главе, туђу дјецу, дијеле свој залогај са гладнима, жеднима, часни људи чине милион сличних ствари, а часни су зато што то раде и кад нико не гледа! Злочин је злочин и ма чијег народа био нека буде кажњен!!!!!

Name

Ре Тудје лудило

22.08.2018 18:34

Злоцин и казна! Слазем се са коментаром да за злоцин нема оправдања(,ма које вјере био)!

Name

Ре Бањалуцанин СДС

23.12.2018 21:28

Јеси ли ти у цланку процитао имена убијених Бањалуцана, зар мислис да он није био укљуцен у та убиства? Ко је убио бањалуцког златара Скендера и његову супругу? Ко је минирао Ферхадију и Арнаудију, и осталих 14 бањалуцких дзамија?Ко је убио имама Мехди бегове дзамије на Хисетима?

Name

Канада

22.08.2018 03:02

Све док овакве свиње називате политицарима И све док вам се овакви гадови налазе на изборним листама - тамо зивота нема. То вази за сва три народа у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да људи буду људи

22.08.2018 09:10

Тако је и тако треба бити. Злочин је злочин, нема друго име. Не може се истина сакрити, увијек исплива оно што не ваља. Да бар људи схвате и освијесте људскост у себи, да то прихвате као неопходан природнији начин живота. А тешко је овдје. Још има толико затуцаних умова који се не могу ослободити туђих лудости који су заправо туђи страхови од губљења власти над нама. Хвала драгом Богу да ипак постоје људи који су свјесни да људи требају бити људи једни другима, не постоји ништа јаче од тога.