ЛШ: Звезда - тим за Ред Бул Салцбург...

Кафу, због овога си доведен! Бразилац у уторак дебитује, Ебисилио тренирао одвојено од екипе вече пред дуел са Салцбургом.  Тројка на турбо погон иза Стојиљковића! Само јака одбрана, само транзиција.  Повратак Јовичића и многобројни адути са клупе.

Фудбал 20.08.2018 | 23:40
ЛШ: Звезда - тим за Ред Бул Салцбург...
Ел Фарду Бен је сјајно одрадио посао у улози "дестке" пре недељу дана у Словачкој и био један од најзаслужнијих за победу Црвене звезде над Спартаком из Трнаве (2:1).

У уторак против Салцбурга имаће задатак да то понови и уведе тим једном ногом у Лигу шампиона (стадион Рајко Митић, 21.00, пренос на ТВ Арена Спорт).

Иста су очекивања, наравно, од осталих играча којима Владан Милојевић укаже поверење, а највиша пажња биће усмерена ка Жонатану Кафуу, недавно пристиглом крилу које је пре две године у дресу Лудогореца правило шоу на "Маракани".

Помози, Боже!

Надају се сви у Звезди да ће се већ на свом дебију "одужити" за ту партију.

Може се чути да Бразилац још није потпуно спреман за максималне напоре током целе утакмице, али је у стартну поставу "упао" због лакше повреде Лоренца Ебисилија, који је у понедељак увече пред око 3.000 навијача који су дошли на тренинг да подрже тим - јер им на утакмици неће бити дозовољено присуство због казне УЕФА - само лагано трчакарао одвојено од остатка тима.

Прекопута Бена, уз леву аут-линију играће - због најављеног одласка у Олимпик Марсеј - максимално мотивисани Немања Радоњић, па би брза трансофрмација из одбране у напад могла да обезбеди Звезди повољан резултат пред реванш. Томе се, барем, надају сви у црвено-белом, а и тренер гостију Марко Розе истакао је контранапад као главно оружје српског шампиона.

У шпицу се поново очекује Никола Стојиљковић, који у Словачкој није постигао европски првенац у црвено-белом дресу, али јесте уписао асистенцију Бену за брзо изједначење на 1:1.

Што се тиче дефанзиве, ту промена неће бити. Играчи који су прошле сезоне учествовали у повратку Црвене звезде на европску сцену после (пре)дуге паузе, уз Дегенека уместо Ле Талека, покушаће овај пут да направе корак више и омогуће навијачима да гледају Црвену звезду у Лиги шампиона.

„Само јака одбрана и транзиција“.... Док је Црвена звезда крчила пут ка плеј-офу Лиге шампиона навијачи тог клуба су у шали изговарали речи са почетка текста и истицали да се клица Дејана Радоњића пренела и на систем Владана Милојевића.

Шампион Аустрије је јак, искусан, брз, али оставља много простора за игру и контранападе. У тој жељи за сталним надигравањем одговорни са Маракане виде једину потенцијалну слабу тачку екипе Марка Розеа. Онда је, сасвим логично, што је Владан Милојевић одлучио да изведе на терен никад бржи везни ред. Спреман да се у делићу секунде трансформише и искористи лоше постављењ аустријског првака.

Дакле, иза нападача Стојиљковића, који ће играти са заштитном маском, деловаће јунаци из Трнаве НемањаРадоњић и Ел Фарду Бен. А њихову брзину и сналажљивост, требало би да допуни најзвучније оволетошње појачање. Такође, једнако брзи - Џонатан Кафу. Последњи званични меч некадашњи Звездин џелат из Лудогореца одиграо је 20. децембра прошле године против Тулуза.

Од тада није био у конкуренцији у Бордоу, мада је одрадио припреме. Верују на Маракани да ће Кафу имати довољно снаге да изнесе све тактичке захтеве Владана Милојевића и уклопи се на десном боку са ФилипомСтојковићем.

Дакле, Кафу ће истовремено бити и велики ризик, али и потенцијално највеће изненађење Владана Милојевића. Суви квалитет каже да Бразилац може много тога да донесе Црвеној звезди... Ако крене по злу, извесно је да ће Милојевић на клупи имати довољно адута да замаскира Кафуове потенцијалне недостатке. Као његове алтернативе за наставак меча фигурирају Векјко Симић, Славољуб Срнић, па и Ебесило. Холанђанин је на данашњем тренингу радио са стране и није изгледао превише расположено. Да се којим случајем он нађе у стартних 11, вероватно би Ел Фарду Бен био померен на бок.

Такође, због снаге Салцбурга у поставу се враћа Бранко Јовичић. Он ће имати задатак да испрекида пасове Јунузовића и Хајдаре ка најбољем стрелцу Бикова Дабуру. Просто, мораће да одигра као против ЦСКА у Београду, када је био конкурентан у дуелима са Головином.

Остак поставе је познат. Још једно место у везном реду резервисано је за Ненада Крстичића. Одбрана ће остати нетакнута. Дакле, Жуле Стојковић, капитен Вујадин Савић, Милош Дегенек и Милан Родић.

Места на клупи су резервисана за Поповића, Гобељића, Јованчића, Бабића, Ебесилија, Симића и Павкова.

Дакле, очекивана стартна постава Црвене звезде за београдски дуел са Салцбургом је: Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић - Јовичић, Крстичић - Кафу, Бен, Радоњић - Стојиљковић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Логика

21.08.2018 05:24

Напред Звездо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тип топ

21.08.2018 11:49

Звезда оооооо

ОДГОВОРИТЕ