ЛШ - Розе: Прихватамо улогу фаворита против Звезде!

Али тиме нећемо победити Звезду! Тренер Салцбурга Марко Розе рекао је да прихвата улогу фаворита у борби за Лигу шампиона са Црвеном звездом, али је додао да црвено-бели имају велики квалитет.

Фудбал 21.08.2018 | 08:15
ЛШ - Розе: Прихватамо улогу фаворита против Звезде!
"У реду је за мене да будемо фаворити, ако тренер Звезде тако сматра. Црвена звезда је овде дошла преко шест утакмица. Не побеђује се с том улогом фаворита, него рада. Звезда има доста квалитета, али и ми смо спремни. Потребно је доста рада и воље да продјемо ово коло и то је оно што ћемо ми покушати да урадимо", рекао је Розе новинарима у Београду.

Салцбург ће у уторак Београду гостовати Црвеној звезди у првој утакмици баража за Лигу шампиона.

"Нећу причати о тактичким детаљима, али остаћемо верни нашем стилу игре. Покушаћемо да будемо максимално успешни сутра и дођемо до победе коју желимо", рекао је он.

Услед казне Дисциплинске комисије Европске фудбалске уније (УЕФА) од две утакмице играња без присуства публике, Звезда ће дочекати Салцбург пред празним стадионом.

"Угодно се осећамо овде, а посебно ћемо се угодно осећати ако сутра победимо. Моја екипа никада није играла у оваквим условима и то је нешто ново за нас, али сви морамо да се спремимо за то", додао је Розе.

Његова екипа у претходне две године није успела да се домогне групне фазе Лиге шампиона, а он је казао да је срећан што поново има прилику.

"Знам да је Звезда прошле године стигла до плеј-оф Лиге Европа... Имају доста квалитета, Радоњић је опасан, Кафу, само не знам да ли ће играти, Бен... Доста су опасни у контрама, добро су организована екипа и нису џабе ту где јесу. Извући ће све из нас, али ми смо ту да пружимо контру", рекао је Розе.

Упитан да ли претходни неуспеси у баражу за Лигу шампиона представљају притисак за њега, Розе је казао да увек осећа притисак.

"Један од најважнијих фактора је рад. Из тога проистиче добар наступ, а да се ослободим притиска не успевам сам, већ преко екипе и стручног штаба", рекао је Розе.

Фудбалер Салцбурга Златко Јунузовић, који је рођен у Лозници, рекао је да је екипа у Београд допутовала да оствари победу и да не би био задовољан резултатом који је репрезентација Аустрије остварила у мечу против Србије на стадиону "Рајко Митић" када је изгубила са 2:3.

"За мене је ово посебна утакмица. Пуно емоција има. Хоћемо добар резултат да понесемо назад, мало ми је жао што нема публике, али то није битно, нама је само резултат битан. Све ћемо пробати да играмо добро и да се добро представимо, као и да победимо", рекао је Јунузовић.

На питање за кога ће навијати родбина из Лознице, Јунузовић је казао да ће "сви навијати за њега". Утакмица између Црвене звезде и Салцбурга играће се у уторак од 21.00 на стадиону "Рајко Митић".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар