Бешикташ доводи Лориса Каријуса?!

Немачки голман могао би каријеру да настави у Бешикташу. Спомиње се двогодишња позајмица.

Фудбал 21.08.2018 | 11:00
Бешикташ доводи Лориса Каријуса?!
Лорис Каријус у Бешикташу?

Противник Партизана у плеј-офу за Лигу Европе, у интензивним је преговорима са Ливерпулом око двогодишње позајмице немачког голмана.

Каријус је тренутно у Лондону, где ће вечерас највероватније с клупе гледати премијерлигашки дуел између Кристал Паласа и Ливерпула. То би, према информацијама из Енглеске, требало да буде и опроштај Каријуса од "црвених".

Каријуса ће навијачи Ливерпула памтити по две кардиналне грешке направљене у финалу Лиге шампиона против Реал Мадрида. Шансе да оживи каријеру на Енфилду делују минималне, па се 25-годишњи чувар мреже одлучио за нови почетак у Турској.

И Симон Мињоле би могао да напусти Ливерпул до краја прелазног рока у Европи. Белгијанац је био већ виђен у Наполију, али је клуб из Напуља ангажовао Давида Оспину из Арсенала.

Ливерпул је овог лета ангажовао Бразилца Алисона, а његова замена, уколико Мињоле и Каријус оду, требало би да буде Камил Грабар.

Није се Лорис Каријус прославио, најблаже речено, у финалу Лиге шампиона када је направио круцијалне грешке. Зато је Ливерпул разбио касицу прасицу и довео Алисона Бекера за огроман новац, а то је значило да се Каријус сели на клупу. 

Последње информације кажу да ће он уместо клупе на позајмицу у Бешикташ на две године!

Истанбулски црно-бели су се растали са шпанским голманом Фабрисијом који је отишао у Фулам, тако да су озбиљно размишљали да доведу Каријуса. Како пишу бројни добро упућени извори, тај посао је близу реализације и Каријус ће стићи у Бешикташ на двогодишњу позајмицу са правом откупа. Бешикташ је наводно пристао да плати 2.000.000 евра за ову позајмицу. Каријусова годишња плата биће 1.400.000 евра.

Турски медији пишу да је само питање озваничења, а да је посао завршен и да се чека само Каријусовоодборење. И да би посао могао да буде озваничен наредних дана.

Бешикташ ће у четвртом колу квалификација за Лигу Европе играти против Партизана. Ипак, делује да ће гол Бешикташа против београдских црно-белих бранити Толга Зенгин. Осим ако не буде преокрета у последњем минуту.

Партизан ће у четвртак дочекати Бешикташ у првом дуелу двомеча. Тај судар је на програму од 20.30 на стадиону Партизана.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар