Bešiktaš dovodi Lorisa Karijusa?!

Nemački golman mogao bi karijeru da nastavi u Bešiktašu. Spominje se dvogodišnja pozajmica.

Fudbal 21.08.2018 | 11:00
Bešiktaš dovodi Lorisa Karijusa?!
Loris Karijus u Bešiktašu?

Protivnik Partizana u plej-ofu za Ligu Evrope, u intenzivnim je pregovorima sa Liverpulom oko dvogodišnje pozajmice nemačkog golmana.

Karijus je trenutno u Londonu, gde će večeras najverovatnije s klupe gledati premijerligaški duel između Kristal Palasa i Liverpula. To bi, prema informacijama iz Engleske, trebalo da bude i oproštaj Karijusa od "crvenih".

Karijusa će navijači Liverpula pamtiti po dve kardinalne greške napravljene u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida. Šanse da oživi karijeru na Enfildu deluju minimalne, pa se 25-godišnji čuvar mreže odlučio za novi početak u Turskoj.

I Simon Minjole bi mogao da napusti Liverpul do kraja prelaznog roka u Evropi. Belgijanac je bio već viđen u Napoliju, ali je klub iz Napulja angažovao Davida Ospinu iz Arsenala.

Liverpul je ovog leta angažovao Brazilca Alisona, a njegova zamena, ukoliko Minjole i Karijus odu, trebalo bi da bude Kamil Grabar.

Nije se Loris Karijus proslavio, najblaže rečeno, u finalu Lige šampiona kada je napravio krucijalne greške. Zato je Liverpul razbio kasicu prasicu i doveo Alisona Bekera za ogroman novac, a to je značilo da se Karijus seli na klupu. 

Poslednje informacije kažu da će on umesto klupe na pozajmicu u Bešiktaš na dve godine!

Istanbulski crno-beli su se rastali sa španskim golmanom Fabrisijom koji je otišao u Fulam, tako da su ozbiljno razmišljali da dovedu Karijusa. Kako pišu brojni dobro upućeni izvori, taj posao je blizu realizacije i Karijus će stići u Bešiktaš na dvogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa. Bešiktaš je navodno pristao da plati 2.000.000 evra za ovu pozajmicu. Karijusova godišnja plata biće 1.400.000 evra.

Turski mediji pišu da je samo pitanje ozvaničenja, a da je posao završen i da se čeka samo Karijusovoodborenje. I da bi posao mogao da bude ozvaničen narednih dana.

Bešiktaš će u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Partizana. Ipak, deluje da će gol Bešiktaša protiv beogradskih crno-belih braniti Tolga Zengin. Osim ako ne bude preokreta u poslednjem minutu.

Partizan će u četvrtak dočekati Bešiktaš u prvom duelu dvomeča. Taj sudar je na programu od 20.30 na stadionu Partizana.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar